Testa mörkertraillöpning i Maxmo
Skippa det traditionsenliga fredagsmyset och satsa på att springa i mörkret med en pannlampa i stället. Den möjligheten erbjuder Maxmo sportklubb klockan 21 på fredagskvällen. Samling sker vid Tottesunds herrgård. Rutten är Herrgårdsleden och man springer så många varv man orkar och vill. Det finns några pannlampor att långa i fall du inte äger en egen, meddelar Maxmo sportklubb. Mer information finns på evenemangets Facebooksida

***

 
Skrik dig hes på Sundom stå
Efter fyra raka förluster kan Sport behöva extra starka hejarop på fredag kväll när laget möter TPS på hemmaplan. Ta med hela familjen eller kompisgänget och höj stämningen i ishallen. Nedsläpp klockan 18.30 på Kopparön. ***

Forks Mia Hafrén ställer sig på scenen – som soloartist
Hon är mest känd som en av medlemmarna i a cappella-gruppen Fork. Men efter att gruppen tog avsked av publiken i december 2020 fortsätter nu Hafrén som soloartist. På lördag klockan 19 ställer hon sig på scenen på Ritz i Vasa och uppträder med egenskrivna låtar.

LÄS MER HÄR: Från sprakande publiksuccéer med Fork till nystart i karriären – nu kommer Mia Hafrén till Vasa

***

Fira 30 år av dance, techno och trancemusik
DJ Orkidea eller Tapio Hakanen som är hans riktiga namn, en av Nordens största elektroniska DJ:s, landar i Vasa på fredag på sin jubileumsturné. Under showen på nattklubben Teatro utlovas hans bästa hits från de senaste 30 åren. På scenen ställer sig även lokala förmågor från Vasa, DJ JuhaU ja DJ Vini.
Insläpp sker klockan 22. 

***

Nationella simtävlingar i Vasa
Det är inte möjligt att plaska i vattnet i Vasa simhall i helgen men däremot har du en ypperlig chans att heja på Finlands simelit som tävlar under lördagen och söndagen. Det är Vasa simsällskap som står som värd för den nationella tävlingen Vaasa uinnit.
 
Passa på och besök Vasa simhall i helgen där en nationell tävling pågår mellan lördag och söndag.


***

Upplev en skoldans på 60-talet
Oavsett vilket årtionde du är född kanske 60-talets stora namn som The Beatles, Rolling Stones eller kungen Elvis finns på din Spotify-lista. På lördag kan du rocka loss till 60-talets mest ikoniska toner då The Old Time Rockers bjuder in till en 60-tals skoldans i kulturhuset Fanny på Kyrkoesplanaden i Vasa. Dörrarna öppnas klockan 19 och det är 18 års åldergräns som gäller. 

Slå klackarna i taket till tonerna av Elvis Presley och andra 60-tals ikoner.


***
Söndagsvandra "i laag"
Om du känner för att gå söndagspromenaden i sällskap med andra så passa då på att delta i Vaasan Kävelyklubis söndagsvandring. Sträckan är 10 kilometer men deltagarna bestämmer takten. Starten sker klockan 10 vid Frihetsstatyn på Vasa torg. Ta med en kaffetermos att njuta av i gott promenadsällskap!


***
Skippa umgänget och chilla i hemmasoffan
Helger är även till för avkoppling, så ta tillfället i akt och bänka dig bekvämt framför våra serietips.

I den svenska serien "Sjukt" som visas på Yle Arenan får vi följa 26-åriga Alice som överlevt cancer. Hon bor i London men mister både jobb och pojkvän och måste då flytta tillbaka till Sverige och börja om från början. Det är manusförfattaren Lisa Ambjörn som ligger bakom serien som baserar sig på hennes egna erfarenheter.
Första säsongen finns nu på Arenan. 


Om namnet Daniel Ek inte säger dig någonting så gör antagligen Spotify det. Och det är just Spotifys grundare Daniel Ek, en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer, som Netflix nya miniserie "The Playlist" handlar om. Tillsammans med affärspartnern Martin Lorentzon skapade Ek en revolution inom musikbranschen genom en gratis strömningstjänst som i dag finns i nästan allas mobiltelefoner.
Serien är helt fiktiv och baseras på boken ”Spotify inifrån” av journalisterna Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud. Premiären på Netflix var redan i torsdags.

Janice Kamya Kavander och Edvin Endre spelar huvudroller i Netfllix nya miniserie
Helgguiden är ett hopplock av evenemang och händelser från Österbottens evenemangskalender och evenemang från Facebook.