|

Jobben.fi är här

Zoom

Har du tröttnat på dina arbetsuppgifter? Känner du att det är dags att gå vidare från din nuvarande arbetsplats?

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu blir det lättare att hitta nytt jobb!

Nu lanserar HSS Media och Åbo Underrrättelser den nya rekryteringssajten jobben.fi. Sajten är det självklara valet för alla som söker nytt jobb i Svenskfinland. Jobben.fi är också det första valet för alla företag och instanser som söker efter kunnig arbetskraft. De lediga platser som erbjuds sträcker sig över hela Svenskfinland. - Ur företagarnas synvinkel är nya jobben.fi det bästa sättet att nå ut till tvåspråkiga arbetssökande, säger Mika Mäkisalo, försäljningsdirektör på HSS Media. I nuläget kommer cirka 25 platsannonser per vecka till HSS Medias tidningar Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten. På jobben.fi dyker det ständigt upp nya lediga tjänster för dig som söker nya utmaningar. Målet är att föra samman arbetssökande och arbetsgivare på ett nytt sätt där vi kan kombinera print och digitalt med sociala medier. Detta har aldrig tidigare gjorts i Svenskfinland. - Största fördelen med nya jobben.fi är att vi även kommer att nå ut till passiva arbetssökande på samma sätt som vi gör via våra tidningar, tillägger Mäkisalo.

Karriärrådgivarens bästa tips!

Mats Kockberg, vd och rådgivare på Interpersona: 1. INNAN DU SÖKER JOBB
Innan du söker ett jobb ska du ha klart för dig var din kärnkompetens ligger. Vad är det som gör att du tar dig fram och lyckas? Gå igenom din arbetshistorik, din utbildning och tänk igenom vad som avgör att just du är en god arbetstagare. Besvara frågan ”what makes you fly?” (fri översättning: vad ger dig vingar). Vilka situationer, utmaningar och människor sätter dig i ditt rätta element? När är du ditt bästa jag? 2. ARBETSANSÖKAN
Håll ansökan relativt kortfattad.Välj dina ord och gör den så beskrivande som möjligt. Summera erfarenheter och vad du åstadkommit kronologiskt. Om det finns luckor i karriären - berätta varför! En ansökan får inte ge upphov till frågor. Om det finns en lucka på två år, berätta att du till exempel varit föräldra- eller studieledig. Var inte översmart, håll dig till fakta och överdriv inte. Under sämre tider när konkurrensen bland arbetstagare är hård försöker folk ofta brodera ut sina ansökningar för att sticka ut. I själva verket är företag ofta mindre benägna att chansa på rekryteringar under sämre tider. Var traditionell och saklig. 3. ARBETSINTERVJU
Innan du går på intervjun ska du tänka ut vad du vill föra fram hos dig själv. Kolla upp att du har sagt allt innan samtalet är över. Förbered svar på de klassiska frågorna om styrkor och svagheter. Viktigast är ändå att du för fram vad du kan erbjuda och bidra med till företaget. Ett arbetsförhållande består av två parter. Ta för dig i samtalet, utan att verka överdrivet självsäker.
Anita Sundman, karriärservice Arbetsforum på Åbo Akademi: KARRIÄRVÄGEN ÄR SÄLLAN SPIKRAK.
Det kan ta tid att hitta jobb. Tänk efter vad du kan och vad du vill göra och fundera på hur din väg mot målet kan se ut. Var finns de jobb du vill ha? Ta hjälp av vänner, släktingar, studiekompisar, tidigare arbetsgivare och praktikplatser. Våga berätta om dina styrkor i snygga ansökningshandlingar. Var aktiv, bygg nätverk, och tro på dig själv! Som studerande vänta inte med jobbsökandet tills du fått dina papper. Sätt i gång nu!