Minifilmfestival med horrortema

Garanti på att nackhåren reser sig får du på Ritz på lördag kväll. Då återuppstår horrorfesten med filmer, pubquiz och mingel. Bänka dig bekvämt i biosalongen och njut av inte mindre än tre skräckfilmer. Klockslagen som gäller är 16–22. Åldersgränsen är 18. 

***

Lär dig dansa salsa

Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeto ... Låter det som något du vill testa på eller kanske redan kan? Då ska du ta dig nattklubben Teatro på fredag kväll klockan 20. Då har du nämligen chansen att lära dig röra på höfterna till salsarytmer. Los Cubatas äntrar sedan scenen och även DJ Taste bjuder på latinska toner hela natten lång. 

Höj pulsen i helgen med salsadans. 

***

Cirkusartist för en dag

Om barnen klättrar på väggarna därhemma ska ni ta er till Vasa stadsbibliotek på lördag. Bibliotekets dramasal förvandlas då till en cirkusarena och barn i åldern 4–12 får testa på akrobatik, balanskonster och jonglering. I stället för att stå huvudet i hemmasoffan får barnen göra det i en passande cirkusmiljö. Arrangör är Dialog- ett dramapedagogiskt resurscenter. Evenemanget pågår klockan 10–13. 

Drömmer barnen om en karriär som cirkusartist? På lördag får de testa på det i Vasa stadsbibliotek. 

***

Solfborna bjuder in till byafest

Ponnyridning, ansiktsmålning, våfflor, bana för käpphästar, limbo eller ett hederligt pubquiz. Allt detta och mycket mer ordnar Solf ungdomsförening i uf-lokalen på lördag. Klockan 14–17 finns aktiviteter för familjens yngsta och från klockan 18.30 är det efterfest som gäller. Bandet Lester ställer sig då på scenen. Mer information finns på ungdomsföreningens webbplats.

***

Det är november och man måste inte orka med allt. Vill du satsa på att ladda batterierna och bänka dig hemmasoffan hela helgen så är det helt okej. Här tipsar vi om vad du kan se och lyssna på när du sträcker dig efter godisskålen. 

Kunglig dramatik vi suktat efter

Elizabeth Debicki och Dominic West spelar prinsessan Diana och prins Charles i den senaste säsongen av The Crown. 

Om det är oklart vad du ska titta på i helgen så här har du svaret, utan tvekan. Den femte säsongen av "The Crown", som följer drottning Elizabeth II:s liv och regeringstid, släpptes redan på onsdagskvällen på Netflix. Det är den första säsongen av serien som släpps efter både prins Philips död den 9 april i fjol och drottning Elizabeth II död den 8 september i år. Den här säsongen tar vid där den fjärde säsongen slutade och fokuserar på den brittiska kungafamiljens liv under 1990-talet. 

Läs TT:s recension av säsong 5 här. 

 

***

Fotbollsvärldens första spelare med popstjärnestatus

Vägen till att bli en av världens bästa fotbollsspelare var inte spikrak för David Beckham. Hans karriär har kantats av både skandaler, träffsäkra fotbollsframgångar och kidnappningsförsök. Sveriges Radios podcast P3 ID har nyligen släppt ett avsnitt som handlar Beckhams liv och den senaste kritikstormen kring hans roll som ansiktet utåt för fotbolls-VM i Qatar. Avsnittet hittar du där de flesta poddar finns, även på Sveriges radio.

***

Författaren Wava Stürmer som gick bort i söndags i sitt hem i Jakobstad var en av de drivande feministkrafterna i Österbotten. Stürmer medverkade i podden VBL Historia 2018. Lyssna på avsnittet "När kvinnokampen nådde Österbotten" här