Ställ dig på scenen på Open stage night
Har du ett soloframförande som bara väntar på en publik? På torsdag kväll klockan 20 har du chansen att äga scenen då Ritz ordnar Open stage night. Vem som helst får komma och göra ett kort uppträdande och du måste inte sjunga. Ta med ditt favoritinstrument eller läs upp en egenskriven dikt. Inträdet är helt gratis och ingen åldersgräns gäller. 
 
***
 
Heja fram seger för Sport
Hela tre matcher står på agendan för Sport den här veckan. Och på fredag kväll har du chansen att heja på örnarna i Vasa ishall då hemmalaget möter tabelljumbon SaiPa. Sport ligger just nu farligt lågt i tabellen och behöver hemmapublikens stöd. Nedsläpp sker klockan 18.30. Har du inte möjlighet att bänka dig i ishallen kan du följa med VBL:s liverapportering från matchen. Håll utkik efter den på vår sajt! 
 
***
 
Fynda på julbasar
Gerby ungdomsförening bjuder in till julbasar på söndag klockan 11–15. Det blir loppisförsäljning och kaféet håller öppet. 
Adressen är Lillbyvägen 28. 
 
Dags att fynda några mjuka julklappar? Det kan du göra vid Gerby uf på söndag. 
 
***
 
Ljusparad för barnens rättigheter
Med anledning av FN:s barnkonventionens dag ordnar Taikon i Vasa en parad i lyktornas sken på söndag. Evenemanget börjar klockan 16.30 på Taikons gård på Kaserntorget. Det blir uppvisning av ljuskonst och även ett uppträdande på Vasa torg av Taikons dans-, cirkus- och teaterelever. Läs mer om evenemanget här
 
***
 
Julmusik i metaltoner i Vasa ishall
Finlands största julturné landar i Vasa den här helgen. På lördag ljuder julmusik i hårdrockstoner i Vasa ishall. På konserten som börjar klockan 20 uppträder bland andra Antti Railio och JP Leppäluoto. Dörrarna öppnas redan klockan 18.30. En konsert ordnas även i Karleby på fredag kväll och i Seinäjoki den 25 november. 
 
Noora Louhimo och Elize Ryd medverkade i
 
***

Julstämningen intar Vasa torg
På lördag och söndag intar julöppningen torget i Vasa. Det utlovas bland annat karusell och ponnyridning för de yngre besökarna. Det blir även livemusik på torgscenen, en klassisk julmarknad och givetvis är jultomten på besök. Marknaden inleds klockan tio båda dagarna. Hela programmet hittar du här

Julstämningen intar Vasa torg på lördag och söndag. Klä på dig varmt om du tänker göra ett besök, det utlovas minusgrader hela helgen. Bilden är tagen under julöppningen i fjol. 

***

Julstämning kan du också hitta i hemmasoffan. Och är det för tidigt för tomtar och pussar under misteln finns det som tur annat att titta eller lyssna på. 

Julfilm: Barn- och tonårsstjärnan Lindsay Lohan har vuxit upp och lagt "Föräldrafällan" och "Mean girls" bakom sig. Den amerikanska skådespelerskan är i dag 36 år och spelar huvudrollen i en av årets nyheter i Netflix utbud av julfilmer. I "Falling for Christmas" spelar Lohan en bortskämd arvtagerska som tappar minnet efter en skidolycka. Hon blir omhändertagen av en änkeman och hans dotter när julen närmar sig. Det är ostigt så det förslår men det behöver vi, ibland. 

 

Sportdokumentär: Fotbollsvärlden skakades 1994 av en omtalad händelse när den argentinske fotbollsspelaren Diego Maradona kastades ut ur fotbolls-VM efter att ha underkänts i ett dopingprov. Det blev hans sista VM som spelare. Han anklagades även för samarbete med maffian. Det är just tiden efter det ökända fallet i VM 1994 som dokumentären Maradona: The Fall handlar om. Den finns på Viaplay Sport. 
 
Poddtips: Om du redan hunnit lyssna igenom veckans avsnitt av dina favoritpoddar så kan vi ge förslag på något nytt att lyssna på. Wilma Lassfolk, Tanja Holmlund, Cecilia Skinnars, Isa Muotio och Joanna Mattbäck tipsar om vad du kan lyssna på under löpturen, under städningen därhemma och medan du lagar mat.