|

Älvbyarna i Korsholm är Årets by i Österbotten

Veikars. Zoom
Foto: Arkiv

Veikars.

Årets byaaktörer i Österbotten har utsetts. Älvbyarna i Östra Korsholm valdes till Årets by med motiveringen "Älvbyarna representerar både till sin struktur och i sin verksamhet ett nytänkande som kan fungera som modell för andra byar i hela landet.".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I nomineringen nämns också att de sex byar som utgör Älvbyarna har svetsats samman genom utvidgat samarbete och genomfört många lyckade gemensamma projekt. Föreningarna stöder varandra om någon förening hamnar i kris. Invånarna i Älvbyarna har också ordnat egen service åt sina invånare, bland annat grundades föreningen Veikids som bedriver morgon- och eftermiddagsverksamhet i Älvbyarna. Årets byavänligaste kommun i Österbotten är Korsnäs. Kommunen får utmärkelsen eftersom den på ett produktivt sätt samarbetat med föreningar och kommunens byar för att hålla landsbygden levande och få till stånd större projekt med extern finansiering. Stig Beijar har för sitt brinnande intresse för landsbygd och byafrågor utsetts till Byaverksamhetens vägvisare i Österbotten. Anita Storm valdes till Årets landsbygdsaktör. Hon har konkret fördjupat sig i landsbygdsutveckling, med tyngdpunkt på mathantverk och annan hantverksmässig verksamhet. Hon delar aktivt med sig av sina kunskaper genom olika kurser för alla åldersgrupper. Prisen delas ut av Aktion Österbotten och Österbottens förbund den 27 juni klockan 18 på sportplan i Skatila.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan