|

Österbottning vald till Miss Gay Finland

NyhetsbildZoom
Catariina Salo. Foto: Ömer Acar
Radioredaktören Catariina Salo, ursprungligen från Petalax, har valts till Miss Gay Finland 2015.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag är nog fortfarande lite segeryr. När vinnaren skulle tillkännages hade jag en känsla att jag övervunnit mig själv och att inget kan kännas bättre. Men så blev det ännu bättre. Salo gjorde djupintervju med fjolårets vinnare Melanie Orenius på arbetsvägnar och kom därför att tänka på Miss Gay Finland-tävlingen igen när hon i våras planerade radioinslag kring pride-veckan. Då märkte hon att det var två dagar kvar innan anmälningstiden gick ut. – Jag tänkte att varför inte och så anmälde jag mig. Som Miss Gay Finland kommer Salo att tala starkt för mänskliga rättigheter och minoriteter. – Jag hoppas att jag nu får min röst hörd inför en ännu större publik. Förutom sexuella minoriteter är också invandringen och flyktingfrågorna viktiga för mig. Salo är uppvuxen i Petalax men är numera Helsingforsbo. Salo tog emot sin nya titel på en gala som arrangerades i samband med Helsingfors Pride-vecka på onsdagskvällen. Salo har valt att donera vinstsumman till föreningen Regnbågsankan. Miss Gay Finland arrangerades för tredje året i rad.

Kommentarer

Studiestöd också på sommaren? – ungdomsförbunden är delade i frågan

Nyhetsbild
Efter debatten ställde allihopa upp på ett gruppfoto. De är Henna Pursiainen, Frida Sigfrids, Hanna-Marilla Zidan, Aleksi Sarasmaa, Suvi Mäkeläinen, Asseri Kinnunen och Reza Abdali. Knästående: Mikkel Näkkäläjärvi och Sameli Sivonen. Foto: Marcus Lillkvist
Ungdomspartiernas debatt hettade stundtals till när studiestödet, EU, och statsfinanserna avhandlades på scenen vid Finlandsarenan.

Mest läst senaste veckan