|

Österbottning vald till Miss Gay Finland

NyhetsbildZoom
Catariina Salo. Foto: Ömer Acar
Radioredaktören Catariina Salo, ursprungligen från Petalax, har valts till Miss Gay Finland 2015.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag är nog fortfarande lite segeryr. När vinnaren skulle tillkännages hade jag en känsla att jag övervunnit mig själv och att inget kan kännas bättre. Men så blev det ännu bättre.

Salo gjorde djupintervju med fjolårets vinnare Melanie Orenius på arbetsvägnar och kom därför att tänka på Miss Gay Finland-tävlingen igen när hon i våras planerade radioinslag kring pride-veckan. Då märkte hon att det var två dagar kvar innan anmälningstiden gick ut.

– Jag tänkte att varför inte och så anmälde jag mig.

Som Miss Gay Finland kommer Salo att tala starkt för mänskliga rättigheter och minoriteter.

– Jag hoppas att jag nu får min röst hörd inför en ännu större publik. Förutom sexuella minoriteter är också invandringen och flyktingfrågorna viktiga för mig.

Salo är uppvuxen i Petalax men är numera Helsingforsbo.

Salo tog emot sin nya titel på en gala som arrangerades i samband med Helsingfors Pride-vecka på onsdagskvällen.

Salo har valt att donera vinstsumman till föreningen Regnbågsankan.

Miss Gay Finland arrangerades för tredje året i rad.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan