Mats Ingman

Namn: Mats Ingman

Ålder: 61 år Bor: Vörå, Koskeby

Idrottsgren: Bordtennis

Bästa idrottsprestation 2022: Två stycken brons i veteran FM, singel och lag.

Mina förväntningar på idrottsåret 2023: Spela division 2 med min förening, Halex från Jakobstad och delta i veteran EM i Norge i juni 2023.

Namn: Leo Bertell
Ålder: Snart 20 år
Bor: på Torrkullan i Vörå men för tillfället i Dragsvik
Gren: Tyngdlyftning
Bästa prestation 2022: FM silver i bänkpress
Förväntningarna inför 2023: Jag ska försöka få Fm guld i bänkpress och byta viktklass till -93
Namn: Netta Hanhimäki
Ålder: 19 år
Bor: Åbo
Gren: Fotboll
Bästa idrottsprestation 2022: Debut i Åland United som spelar i Subway Kansallinen Liiga. Guld i den Finska Cupen samt brons i Subway Kansallinen Liiga.
Mina förväntningar på idrottsåret 2023: Säsongen 2023 spelar jag med Åbo laget, TPS, som steg till damligan ifjol. Mina förväntningar inför säsongen är för det första att hålla mig frisk. Andra förväntningar är att få mycket spelminuter och arbeta hårt för att hjälpa laget att uppnå sina mål samt att jag utvecklar mig som fotbollsspelare så mycket som möjligt för att uppnå mina egna personliga mål som idrottare.
Namn: Ida Backlund
Ålder: 40 år
Bor: i Vörå
Gren: OCR (hinderbanelöpning)
Bästa idrottsprestation: 2022: Andra plats i FM
Mina förväntningar på idrottsåret 2023: I juni 2023 kommer jag att delta i EM i OCR i Ungern. Det kommer att bli en häftig upplevelse. Både att själv få delta, men framförallt att få ta del av stämningen på plats. Det roligaste med OCR är förutom den mångsidiga träningen som behövs, gemenskapen mellan deltagarna. Att bo och få träna i Vörå ger fantastiska möjligheter för den som gillar OCR. Norrvalla med utegym och hinderbana, Centralidrottsplan samt Vörå skidcentrum ger otaliga möjligheter till varierande träning.

Artikeln har publicerats i Kommunbladet. Kommunbladet är en tidning som delas ut till alla hushåll i Vörå kommun och som ges ut av HSS Media.