|

Quintana pressade Froome

Christian Froome cyklade i den gula ledartröjan i lördagens etapp i Tour de France. Han är likadant klädd när Touren avslutas på söndag, men hans försprång har krympt. Zoom
Foto: Jeff Pachoud

Christian Froome cyklade i den gula ledartröjan i lördagens etapp i Tour de France. Han är likadant klädd när Touren avslutas på söndag, men hans försprång har krympt.

Chris Froome lyckades hålla undan för Nairo Quinatanas attacker och behåller ledartröjan i Tour de France.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fransmannen Thibaut Pinot vann den 20 etappen i Tour de France och blev därmed den 29:e segraren på Alpe d´Huez i tourens historia. Han kom ensam i målet av den tuffa bergsetappen, som var den nästsista i årets tour. Men lördagens stora drama utspelades bakom den segrande fransmannen. Nairo Quinatana gjorde ett sista försök att ta den gula ledartröjan av Chris Froome, men attacken under den sista klättringen räckte inte till. Därmed kommer Sky-stallet Froome med största sannolikhet att åka hem segern på Champs Elysées på söndag. Lördagens 110,5 kilometer långa etapp blev bjöd på ett fyrverkeri av attacker. Moviestar-stallet vars åkare Quinatana och Alejandro Valverde är på andra och tredje plats i touren åkte aggressivt. Stallet har tidigare under årets tour anklagats för att endast åka för andra plats, men nu gjorde de verkliga försök att slå Froome. Mitt under etappen på väg upp för Col de la Croix de Fer ryckte först Valverde och sedan Quinatana loss från Froome och hans hjälpåkare. Toppgruppen samlades igen, men Moviestar gjorde nya försök på Alpe d´Huez. Froome lyckades svara på det första och det andra rycket, men det tredje öppnade en lucka. Sky-åkarna Richie Porte och Wout Poels måste rycka in för att stöda Froome som var synligt pressad. Quinatan fick först hjälp av Valverade och sedan av landsmannen Winner Anacona innan har under de sista fyra kilometrarna utkämpade en duell mot Froome som kämpade lägre ned på berget. Froome hade en ledning på 2,38 minuter inför lördagens etapp. Efter Alpe d´Huez hade ledningen krympt till 1,12 men det räcker för britten. Touren avslutas på söndag, men etappen körs i regel som ett paradlopp genom Paris. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Centers återuppstår – Jeppis Hockeys replag går i graven

Välkommen till vårt vardagsrum, hälsar nya Centers Hockey. Spelartröjan är den som laget kommer att dra på sig när det stundar till match i höst. Från vänster: Cevin Mattila, Ville Partanen, ordförande Kenneth Björklund (mitt i soffan), Niko Mattila, Joonas Pääjärvi. Bakre raden: Jukka Kotanen, Aimo Helala och Tomi Joki.
Foto: Patrik Sundqvist

Välkommen till vårt vardagsrum, hälsar nya Centers Hockey. Spelartröjan är den som laget kommer att dra på sig när det stundar till match i höst. Från vänster: Cevin Mattila, Ville Partanen, ordförande Kenneth Björklund (mitt i soffan), Niko Mattila, Joonas Pääjärvi. Bakre raden: Jukka Kotanen, Aimo Helala och Tomi Joki.

Det var mer än ett rykte. Centers återuppstår och är tillbaka i rinken redan i höst. Samtidigt går Jeppis Hockeys representationslag i graven.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan