Den 22-åriga Petrus Buijs försvann i samband med ett studieevenemang på Biitsihalli på Karkmovägen i onsdags. På lördagskvällen kom nyheten att Buijs av allt att döma har hittats.

Sedan natten till torsdag har polisen tillsammans med frivillig räddningspersonal från Vapepa arrangerat eftersökningar av Buijs. Även idag, lördag, är frivilliga ute och letar efter honom.

– Vi fortsätter leta efter honom runt det området han försvann. Polisen har inte tagit beslut om hur länge sökandet fortsätter, men vi hoppas förstås att hitta honom i dag, säger kriminalkommissarie Mikko Uusimäki.

Misstänker ni brott?

– Just nu misstänker vi inget brott.

Snön som föll i natt kommer inte att försvåra sökandet. Men nu önskar sig polisen och den frivillig räddningspersonalen från Vapepa uppehållsväder.

– Om det kommer mer snö så kan det försvåra sökandet, men den snö som föll i natt påverkar inte desto mer.

Polisen ber också fastighetsägare i Korsholms kommun, Karkmo och Helsingby byar och i Laihela kommun, Alakylä samt Ruto byar att kontrollera uthusen på sina gårdar och eventuella andra lager, lador och liknande byggnader på fastigheten, där han kan ha sökt skydd.

Har du sett Petrus Buijs eller har tips?

  • Kännetecken: Längd cirka 180-184 centimeter, normal kroppsbyggnad (atletisk), vikt cirka 70-80 kilogram, ljust kort hår. Personen har möjligen på sig en tröja och svart jacka.
  • Polisen ber allmänheten att rapportera alla iakttagelser angående Petrus Buijs till e-postadressen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi eller till numret 0295 415 501.