|

Petalaxelever med och utformar ny språkpedagogik

Gymnasiet i Petalax inleder i dag ett undervisningsprojekt i språk med Leppävirran lukio.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Gymnasiet i Petalax och Leppävirran lukio i Norra Savolax ska inleda ett samarbete med språkundervisning på webben i finska respektive svenska. Den så kallade tandemundervisningen mellan olika skolor har förekommit tidigare men språklärarna i Gymnasiet i Petalax och Leppävirran lukio ska samtidigt också utarbeta en modell för den här typen av pedagogik. Modellen för att ta fram pedagogiken med e-klasstandem sker i samarbete med forskare från Åbo Akademi och Vasa universitet. Projektet inleds i dag med att elever och personal från Leppävirta besöker Petalax. I framtiden är tanken att de gemensamma svensk- och finsklektionerna ska ske över internetlänk mellan de två gymnasierna. Utbildningsstyrelsen har beviljat medel för projektet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Malax bokslut visar underskott på 1 miljon – "Ett enskilt år är ingen varningsklocka"

Bokslutet för 2019 visar på ett underskott på 1,1 miljon euro i Malax.
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Bokslutet för 2019 visar på ett underskott på 1,1 miljon euro i Malax.

Blir det samarbetsförhandlingar? Var ska Petalaxeleverna gå i skola nästa läsår? Det här bestämmer Malaxstyrelsen på måndag. Då behandlas också bokslutet för förra året.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan