|

André Linman i nytt rockband

NyhetsbildZoom
André Linman jobbar bäst när han har mycket på gång. Att vara sångare i OD kommer att ge honom drivkraft till hans andra projekt, säger han. Foto: Arkiv/Arash Matin
André Linman ny sångare i rockbandet OD.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

OD är ett nytt rockband med bas i Helsingfors som fått en skakig start. Först hoppade basisten av och senare även sångaren. För ett par dagar sedan blev det klart att André Linman, tidigare medlem i Sturm und drang, frontar OD som ny sångare. – Det har gått väldigt snabbt. Vi träffades för ett par veckor sedan bara, säger en glad Linman. Den gemensamma nämnaren är OD:s producent Jimmy Westerlund, som också var producent för Sturm und drang. Westerlund ringde Linman som träffade bandmedlemmarna över en kopp kaffe. – Jag sjöng en av deras låtar och de tyckte att jag dög, säger han. Linman klickade med både bandet och managern och säger att det är viktigt att det också funkar med managern. – Annars hade jag aldrig gått med.  Linman känner bandets nya basist Ilari Hämäläinen sedan tidigare. – Vi drack öl ibland när jag bodde i Helsingfors. OD har ett skivkontrakt och hann spela in halva skivan innan förra sångaren hoppade av. – Jag kommer att ersätta honom på de låtar de redan spelat in men jag gjorde klart för killarna att jag inte är någon karaokesångare. Jag vill också skriva material till skivan. Då blir det bättre känsla och vi känner att vi är samma gäng, säger Linman. Om inte OD hade hört av sig skulle Linman ha fortsatt jobba med det material han har på gång. – Jag har skrivit några låtar men det är inte så bråttom med det. Bråttom är det däremot med OD. Planen från början var att få ut en skiva redan i år men i och med sångarbytet sköts skivsläppet upp. – Men det kommer säkert en skiva redan till sommaren. Samma musikgenre som Toto Musikstilen som OD spelar beskriver Linman som AOR, album-oriented rock. – Det är melodiös vuxenrock som typ Toto. Stilen är inte så populär just nu men jag gillar den mycket. Linman tror att musikstilen ändå har sin trogna lyssnarskara. – Vi kommer kanske inte att sälja gigantiskt mycket eller spelas en massa på radion, men nischen finns och det ska bli kul att få spela in både skivan och åka på turné. Och på tal om turné tror Linman att bandet kommer att klämma in ett gig i Vasa också, vilket inte var planen från början. – Nu när jag är med så tror jag absolut att det blir en spelning i Vasa.

Kommentarer
|

Bianca Ingrosso om hatet: Jag får kritik för allt jag gör

Nyhetsbild
Bianca Ingrosso slutade blogga efter alla hatkommentarer. "Det blev ett självskadebeteende att gå in och läsa allt", säger hon. Foto: Marc Femenia/TT
Som en av huvudpersonerna i "Wahlgrens värld" blev Bianca Ingrosso tv-stjärna nästan över en natt. Men kändisskapet har en baksida.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Fjärde raka förlusten för Sport: "Ingen usel insats"

ISHOCKEY Sport rådde inte på ligans formstarkaste lag. Pelicans hade bra drag i målskyttet och vann välförtjänt på Kopparön.

Nyhetsbild
Lokalt

Rapport: HPV-vaccin för pojkar sparar miljoner – "Cancer dyr att vårda"

Genom att vaccinera både flickor och pojkar mot HPV-viruset kunde omkring 300 cancerfall varje år förhindras, enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL).   – Det är också en jämställdhetsfråga, säger överläkare Tuija Leino på THL.

Nyhetsbild
Lokalt

Församlingsrådet om prästers uttalande om homosexuella: Vi kan inte bestraffa

Kyrkoherden och kaplanen i Kristinestads har uttalat sig nedsättande om homosexuella. Församlingsrådets händer är bundna.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasaborna får längre kö till läkare på hälsostationerna – Överläkare är bekymrad

Väntetiden till läkare på hälsostationerna i Vasa blir längre i år. En av orsakerna är svårigheten att rekrytera läkare.

Mest läst senaste veckan