|

Malin flyttar till stan

NyhetsbildZoom
Malin Båtmästar har hittills haft butiken i Sundom, men i januari flyttar den till Vasaesplanaden 6. Planen är att öppna butiken i februari. Foto: Linus Lindholm
Malin Båtmästars butik Malin's foodie living flyttar till Vasa centrum nästa år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tidigare i år gav Malin Båtmästar ut kokboken "Malins nya mat". Samtidigt utvecklade hon konceptet för sin butik Malin's foodie living. Då var Sundom precis rätt ställe för verksamheten, men nu är det dags för nästa steg. I februari nästa år flyttar butiken till Vasa centrum.

– Jag gjorde en mellanlandning i Sundom medan jag skrev kokboken. När jag nu hittade en lämplig lokal i centrum slog jag till, säger hon.

Båtmästar ska dela lokal med företaget My kitchen som säljer kökstillbehör.

– Jag tror att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. I framtiden kan det bli ett närmare samarbete, men vi har inte tänkt så långt ännu.

Med sortimentet i butiken vill Malin Båtmästar inspirera besökare till att baka och laga mat.

– Jag säljer bland annat specialvaror som är svåra att hitta i Vasa.

Båtmästar har själv lagt om sin kost och lämnat bort gluten. Därför har hon en hel del glutenfria varor i sortimentet.

– Jag säljer det som jag själv vill ha. Men det är ingen hälsokostaffär, som många kanske tror.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Utbyggnaden av Keskuskoulu blir försenad – huvudentreprenör har ansökt om konkurs

KORSHOLM Utbyggnaden av Keskuskoulu i Smedsby blir försenad och den blir dyrare än budgeterat. Orsaken är att huvudentreprenören har tvingats ansöka om konkurs.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-kommissionär: Facebook hotar demokratin

Internetjättar som Facebook och Google, som sprider vidare individanpassade budskap till väljare, är ett hot mot demokratin. Det menar EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager i en intervju med Svenska Dagbladet.

Nyhetsbild
Lokalt

Korsnäs vek halv miljon för Lärknäs och Annahemmet

KORSNÄS Korsnäs preliminära bokslut för 2017 är bättre än väntat. På måndag kväll beslöt fullmäktige att redan nu vika en halv miljon av plusresultatet som en investeringsreservering för de fuktskadade Lärknäs och Annahemmet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bäddar för en framtid av goda möjligheter

ANNONS FRÅN YRKESHÖGSKOLAN NOVIA På fyra orter runt omkring i Svenskfinland erbjuder Yrkeshögskolan Novia högklassig utbildning på svenska. - Studierna har inte bara motsvarat mina förväntningar - de har överträffat dem, säger Anna-Sara Sten.

Mest läst senaste veckan