|

Mattila är Karlebys nya stadsdirektör

Stina Mattila gratuleras av utvecklingsdirektör Jonne Sandberg, som även han sökte tjänsten. Zoom
Foto: Linda Forth

Stina Mattila gratuleras av utvecklingsdirektör Jonne Sandberg, som även han sökte tjänsten.

Stina Mattila, 45, har valts till ny stadsdirektör i Karleby. Mattila hade en röst mer än Tuomas Aho i den andra omröstningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Stadsdirektörsvalet stod mellan Mörskoms kommundirektör Sabah Samaletdin, juristen Tuomas Aho från Esbo och ekonomidirektör Stina Mattila från Kempele. I den första omröstningen hade Tuomas Aho 21 röster, Stina Mattila 17 och Sabah Samatletdin 13. Mer än hälften av rösterna krävdes och Samaletdins röster från första omgången fördelades mellan Aho och Mattila. Efter att Tuomas Aho hade flest röster i den första omgången vågade Stina Mattila inte riktigt tro att hon skulle ta hem segern i den andra. - I grund och botten är jag en typisk finländare som tvivlade på att jag skulle ta hem det här. När jag hörde att Tuomas Aho fått 25 röster tänkte jag också att någon kan ha röstat blankt, säger Mattila. Resultatet av den andra omröstningen var väldigt jämn och Mattila valdes med sina 26 röster. Aho hade 25 röster. Att 25 av de 51 fullmäktigeledamöterna inte röstade på Mattila ser hon inte som ett problem. - Ett beslut är ett beslut. Dessutom är jag glad åt att flera politiker kom fram och gratulerade efteråt. Orsaken till att hon vill ha jobbet som stadsdirektör är att hon tycker om utmaningar. - Och så är jag Karlebybo. Även hennes man är Karlebybo. Mattila flyttar dock ensam till Karleby. Mannen och parets tre barn kommer att bo kvar i Muhos, som ligger 220 kilometer från Karleby. Barnen är 21, 19 och 11 år. Stina Mattila är helt politiskt obunden. Läs vår liverapportering från valet. (Du måste vara inloggad för att läsa liverapporteringen.)

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Andelsbank ger företag hyresfritt – utmanar andra hyresvärdar

OP Mellersta Österbottens vd Jyrki Rantala hoppas att andra hyresvärdar antar bankens utmaning om gratis hyra för företag.
Foto: Arkiv

OP Mellersta Österbottens vd Jyrki Rantala hoppas att andra hyresvärdar antar bankens utmaning om gratis hyra för företag.

400 samtal från oroliga kunder har fått OP Mellersta Österbotten att reagera. Nu blir det gratis hyra i tre månader för de företag som hyr in sig i bankens fastigheter.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan