Lukas Hradecky, 27, tycker att Finland underpresterade under Hans Backes ledning.

– Förra året var mindre framgångsrikt, av många olika orsaker. Utan att peka finger kan man säga att det var summan av många olika faktorer. Jag var skyldig själv också, då jag inte gjorde mina allra bästa landskamper, säger Hradecky.

– Men livet går vidare. Nu har vi en ny coach och jag ser ingen orsak till varför en poängsvit inte ska kunna börja här.

Turkiet har också inlett VM-kvalet svagare än väntat, men är på pappret ett klart starkare lag än Finland inför fredagskvällens match.

– Det är en tuff utmaning. Turkiet på bortaplan är inte lätt för någon och av sina sex senaste hemmamatcher i kval har de inte förlorat en enda. Klart att alla sviter bryts i något skede, men det vore nog en stor skräll och chock för Turkiet, säger Finlands förbundskapten Markku Kanerva.

Han är försiktigt positiv och tror att Finland kan få turkarna ur balans.

– Turkarnas press är inte så organiserad, inte så tajt att vi inte skulle kunna ta oss förbi den. Hur bra våra nerver håller för att spela oss igenom pressen och inte ta några onödiga, dumma risker blir avgörande, säger Kanerva.

Turkiet ligger ofta högt med hela laget, vilket kan ge utrymme för anfallarna Teemu Pukki och Joel Pohjanpalo.

– Ibland blir det luckor i Turkiets försvar då de inte orkar springa ner. Vi ska slå till med rätt tajming, snabbt och effektivt, säger Pohjanpalo.