FESTIVAL
Om du nånsin far till Seinäjoki igen är den här helgen ett utmärkt val. The Killers, Ellie Goulding, The Hives och Die Antwoord är några skäl att packa solkräm och gummistövlar. Provinssi slog nämligen upp portarna i torsdags och håller på till söndag kväll. Kolla in vår festivalsajt här.

RODD OCH DANS I BJÖRKÖ
Man ska sitta stilla i båten. Men det gäller först på lördag när Postrodden kör i gång klockan 10. För på fredag ska du vara allt annat än stilla när dansbandet Gents ger allt på scenen i Salteriet. Dansen börjar klockan 21. Rodden avslutas med trubaduren Lasse "Mendosa" Känsäkangas på lördag klockan 20.

TRUBADUR I ORAVAIS
Lukas Djupsjöbacka med gitarr underhåller på paviljongen i Oravais när det vankas pubkväll. För att få njuta av musiken måste du vara minst 18 år och festligheterna börjar klockan 21 på fredag.

SPELNING
Låt chipspåsen ligga och stäng av Netflix. Allan & the Astronauts spelar på O'Malley's på fredag och showtime är klockan 23.

GÅRDSLOPPIS
Om fredagskvällen inte blev för tuff kan du styra kosan till Petalax där man ordnar gårdsloppis lördag till söndag. På lördag finns det chans till fynd klockan 10–16 och på söndag klockan 10–13. Här hittar du karta till alla försäljare.

RÅA DJ:AR
Evenemanget heter We like it raaw och på plats på Raawka finns flera dj:ar från dj-kollektivet Meltdown Deejays. Eventet börjar klockan 12 på lördag.

SOMMARFEST
Patrik Isaksson och Ile Kallios Big Rock Band, bland andra, finns på plats när man i Korsnäs ställer till med en stor sommarfest. Festen börjar klockan 14 och håller till på fotbollsplanen.

HYLLNING TILL YOUNG
Neil Young är i centrum när Jenny Malmberg Trio spelar på Patios scen vid Fondis på lördag. Trion spelar också annan musik i samma stil. Showtime klockan 19.

PARTY I LILLBY
På lördag är det dags för årets Klacken Party där Norges Freddy Kalas och Finlands Reckless love uppträder. På utescenen står bland annat lokala Föuslåft. Festen drar i gång klockan 19.30.

FOTBOLL
Efter en svettig Europa League-match mot slovenska Olimpija Ljubljana i torsdags är det dags att sätta hårt mot hårt när VPS möter IFK Mariehamn. Första touch på bollen klockan 18.30 på söndag.

AVSKEDSSPELNING
Public Corner stänger och det hedras med en avskedsspelning på söndag. Jenny Malmberg, Sauli Perälä och Jere Lahti står för musiken och lovar att rocka loss. Spelningen börjar klockan 20.

LOPPIS HELA HELGEN
Sedan i onsdags har loppistokiga kunnat fynda i Hellnäs, Vörå. Loppiset äger rum på Hellnäs uf och har öppet varje dag till och med onsdag klockan 13–19.

Har vi missat något evenemang? Fyll på listan genom att kommentera artikeln!