SINGEL MED SJÄLVIRONI
Artem x Yonas släpper singeln "Savage" på fredag. Yonas heter egentligen Joonas Laaksoharju och är Vasabon som flyttade till Helsingfors för att syssla med musik. Han är artist och producent och har regisserat två av Cheeks videor. "Savage" är en somrig låt med humor och självironi enligt Yonas själv. Får du lust att dansa till låten?



FIRA MÅNGKULTUR
Festivalen Agoo ordnas för femte året och bara växer för varje år. Fira mångkultur i Vasa med musik, dans, mat och workshops. Arrangör är föreningen Kpanlogo Yede och festligheterna pågår fredag och lördag, med start klockan 12 på fredag.

ALLSÅNG PÅ STUNDARS
Göran Pellfolk och Viktoria Sten leder allsången på Stundars där också Korsholmsgillet spelar och Pia Rautell uppträder. Det är fritt inträde till evenemanget som äger rum på fredag klockan 13–14.30.

DARIN I VÖRÅ
Norrvalla Sommarfestival har gjort sig ett namn i trakten och nytt för i år är kvällsprogrammet. Förutom dragplåstret Darin uppträder också Josefin Sirén och KAJ. På kvällen står Vörjeans för underhållningen är Norrvalla goes rockabilly. Festen börjar klockan 13 på fredag.

GUILTY PLEASURE-HITS
The Slipovers spelar på Fondis terrass Patio. Bandet bjuder både på coola hits och hits som vi skäms för att vi diggar. Det betyder allt från Abba till Bruno Mars och Queen. Coverbandet tar plats på scen klockan 19.

PÅ VEIJIN LANDAR PÅ OLLIS
Krogshowen På veijin är på sommarturné och tar en vända hem tillbaka till Oliver's Inn där showen brukar hålla till. På fredag klockan 20.30 är det dags för derbystämningen när fotbollslagen FC Kuffen och Strömsö möts i en duell.

DANSA I REPLOT…
Det svenska dansbandet Donnez kommer till Arken i Replot när det är dags för sommarens första dans. Bandet ställer sig på scenen klockan 21 på fredag.

…ELLER I MAXMO
Samma klockslag gäller för Maxmodansin, alltså klockan 21 på fredag. Då är San Marino & Linda och Replay på Maxmo dansbana och tar emot dansanta besökare.

PARTY I ÅMINNE
Black Ingvars är tillbaka i Åminne med sina heavyversioner av dansbandslåtar. Dessutom spelar också 2 Blyga Läppar och jakobstadsbandet Viva la Moonshine! Portarna öppnar klockan 21 på fredag.

TOMATER, TOMATER
Tomatkarnevalen pågår fredag till lördag och då är restaurangerna i Närpes öppna lite längre än vanligt. Många artister är bokade till evenemanget och du kan höra både Rikard Eklund och Fredrik Furu. Det ordnas också marknad och på lördag kan bilentusiaster se gamla bilar i parken.

SOMMARÖS BYAFEST
Sommaröhallen firar 25 år i år och firar med byafest. Där kan du smaka på lokala hantverkares delikatesser, delta i lotteri och fynda på loppiset vid gästbryggan. Lördag klockan 10–18.

FULL FART I KORSNÄS
Har sommaren fått en seg start? Råd bot på det och testa street race i Korsnäs på lördag.Sun rise cruisers sköter tidtagningen och evenemanget börjar klockan 11 på lördag. Förhandsanmälda förare ska vara på plats redan klockan 9 för besiktning av fordonen.

SMAKA PÅ STREET FOOD
På lördag flyttar restauranger i Vasa ut på gågatan och serverar bland annat burgare, raw food, vegetariskt och efterrätter. Se till att äta en lätt frukost och bege dig ut på stan klockan 12–18.

MARINENS ÅRSDAG
Se minfartyget Uusimaa, robotbåtarna Pori och Raahe och minjaktfartyget Purunpää i Inre hamnen i Vasa på marinens årsdag på lördag. Festligheterna börjar klockan 8 med högtidlig flagghissning och klockan 12 ger flottans musikkår en konsert på torget. Men det är bara en liten del av programmet!

KARAOKEKVÄLL
WsArena verkar gilla karaoke för åter en gång ordnar man en karaokekväll. Arrangörerna hälsar att också nya sångare modigt ska greppa mikrofonen. Sjung upp i lagom tid för karaokekvällen börjar klockan 20 på lördag.

DANS I VÖRÅ
Om du inte vill sjunga utan hellre bara dansa ska du ta sikte på Storberget i Vörå. Där står dansbandet Gents redo att ta emot dig på lördag klockan 20.30. I puben med 18-årsåldersgräns underhåller livebandet 4Music Band och ute på plattan blir det disco.

AGOOS EFTERFEST
Agoo splash - After party sätter en sprakande punkt för årets Agoofestival. På efterfesten spelar bland andra Deejay Willz och Sebastian Da Costa. Da Costa spelar in en ny musikvideo i samma veva och den som vill och har tur kan fastna på film. Fannyhuset på lördag klockan 22–03.


PUBSPELNING
Hilanders spelar på O'Malley's i Vasa på lördag och lovar att spela både gamla hits och spännande nyheter. Spelningen börjar klockan 23, precis som vanligt när det gäller O'Malley's.

FYNDA FÖR KATTERNAS BÄSTA
Katthuset i Vasa ställer till med loppis på gården på söndag klockan 11 – 15. Då kan du fynda nygammalt, delta i lotteri eller äta hembakat eller våfflor.

Vad har vi missat? Fyll på listan genom att kommentera artikeln!