SKUMT PÅ GÅNG I MALAX
Det blir skamligt mycket skum på Åminne folkpark när det är dags skum- och skam-disco. Två dj:ar ser till att musiken flödar och det utlovas både hitlåtar och norsk folkmusik. Låter onekligen intressant. Skumstart klockan 21 på fredag. Tidigare på dagen ordnas också en volleybollturnering.

DUELL MELLAN MALAXBYAR
Skumdisco är inte det enda som sker i Åminne folkpark. På fredag ställs Yttermalax mot Övermalax när krogshowen På veijin gästar byin. Vem kan mest om bakgården och om världen? Duellstart klockan 19.

HÖJ BILFEBERN
Gillar du amerikanska bilar? Då ska du ratta i väg till Pörtom uf i Närpes på fredag när Car & Bar ordnas. Vid bra väder ordnas också en pubkväll utomhus. Dörrarna öppnar klockan 19.

HUSBAND
Ollis Houseband med Erik Sjöholm, Sami "Zäppin" Salonen, Benny Sandvik, Joakim "Tolla" Gistö och Johnny Nordström ställer sig på Oliver's Inns scen på fredag.

SMAKA PÅ JEPOSOPPAN
Det är återigen dags för Jeppo byadagar som pågår fredag klockan 16–20 och lördag 12–16. Förutom Jeposoppan med hembakt bröd kan du testa frisbeegolf eller exempelvis lyssna till the Sandviks vid Silvast kvar.

TESTA EN TRUBADUR
Både fredag och lördag står trubaduren Jonathan Isaksson till tjänst på Faros. Enligt arrangörerna har Isaksson branschens bredaste repertoar och är en levande jukebox. Varför inte testa honom? Han börjar spela klockan 19 båda kvällarna.

STRANDMACKOR
Strandcaféet Sandös Pärla har redan smygöppnat, men på lördag smäller det med en officiell grand opening. Det firar man med mackor och gul Jaffa som finns att köpa på caféet. En dj står för musiken och kaffet har droppat klart från klockan 12.

TÄVLA DIG TRÖTT I REPLOT
Har du en vinnarskalle utan motstycke? Då lär du trivas i Replot hamn på lördag. Där kan du tävla i pilkastning, luftgevärsskytte, stock-, stövel- och bollkastning, simtävling och rodd. Puh! Tävlingarna pågår klockan 12–16. Klockan 19 spelar Patrick och André Linman-band på Café Arken.

VEM BLIR ÅRETS STORJETARI?
Priset Årets storjetari har delats utan sedan 1995 och på lördag avslöjas årets vinnare. Klockan 12.45 får vi svaret som tillkännages på veterantraktorutställningen som pågår klockan 10–17 på Ribäcksvägen 4.

KIKA PÅ FÅGLAR
Sommarevenemangen Pop-up Kvarken drar i gång på lördag. Då invigs Forststyrelsens nya rastplats bredvid Saltkaret i Svedjehamn. Där finns mycket fåglar och besökare ska inte glömma kikaren hemma. Lördag klockan 13–16.

SUOMIROCK I STAN
Made in Finland spelar live på Fondis terrass Patio klockan 19 på lördag och ger publiken både finländska rockklassiker och bortglömda pärlor.

GLID RUNT OCH CRUISA
Klockan 20 börjar kvällen med häng på gamla busstationen i Vasa och klockan 21 drar biltåget i väg och cruisar på stan.

SOMMARENS GRISFEST
I Fagerö folkpark ställer man till med traditionell grisfest klockan 21 på lördag. Inne i paviljongen hörs sköna toner av Nya Vikingarna och Fernandoz. Klockan 23 spelar Chedd Rolling kända covers i puben.

SOMMARLOPPISAR
Det är ingen sommarhelg utan ett byaloppis och i helgen ordnas ett i Nämpnäs paviljong i Närpes både lördag och söndag klockan 11–16. Även i Österö, Maxmo ställer man till med loppis på fredag klockan 16–20 och lördag klockan 12–16.

BEGE DIG TILL 1950-TALET
Den traditionella Gerby-Vestervikdagen ordnas på Strömsö på lördag. Förra året var temat 1960-talet, i år färdas man tillbaka till 1950-talet och ordnar en utställning med 1950-talsbilar. Evenemanget startar klockan 12.

FOTBOLL
VPS tar emot besök från Åbo när FC Inter kommer till Elisastadion. Matchstart klockan 18.30 på söndag.

Har vi missat något? Fyll på listan genom att kommentera artikeln!