Fredagens ligamatch Sport - Ilves slutade 4-3 (2-1, 0-2, 1-0, 1-0) efter förlängning.

Första perioden

Matchens första mål står Sam Povorozniouk för. Det är också amerikanens första mål för säsongen.

Målet kommer i spel fyra mot fyra när båda lagen åkt på en utvisning samtidigt. Povorozniouk är bra placerad framför Ilves mål när han får en passning av Tommi Tikka och sätter pucken i krysset elva minuter in i matchen.

Sports bästa målchans så här långt in i matchen ger därmed full utdelning.

2-0 kommer tre minuter senare. Det är trångt framför Ilves mål. Ari Gröndahl får pucken och hittar en lucka när han drar på från blå linjen.

Ilves tar time out.

Teemu Rautiainen reducerar för gästerna kort därefter. Juhani Tamminens passning når den framrusande Rautiainen perfekt.

Ilves har goda chanser till ett 2-2-mål i slutet av första perioden, men hindras av Sports målvakt Mika Järvinen som står för säkra räddningar.

Andra perioden

Ilves har haft svårt i andra perioden hittills den här säsongen, men inte i den här matchen. Visserligen fick Sport Ilves att svettas med sin press i början av perioden, men efter fyra minuter kvitterade Ilves.

2-2-målet kom när Juhani Tamminens skott på låg höjd flög förbi både Sports backar och målvakt.

Kort därefter drar Sam Povorozniouk på sig en ödesdiger utvisning för crosschecking. Det tar bara tre passningar, eller fem sekunder, innan Ilves har gjort mål i numerärt överläge. Målgörare Stefan Espeland. 2-3 när mindre än sex minuter har gått av andra perioden.

Sport pressar och har bland annat flera skott som träffar målvaktens hjälm. Ilves har en stolpträff.

I periodens nästsista minut jublar Sport över mål, men det visar sig att i tumultet framför målet var spelet avblåst innan pucken var inne.

Ilves drog på sig en utvisning i slutet av perioden. Sport får inleda tredje perioden i numerärt överläge.

Tredje perioden

Sport lyckades utnyttja att de var en man mer på isen. Efter 52 sekunder gjorde Michael Parks 3-3. Pucken gick via stolpen och in.

Bägge lagen fick varsin ny chans att spela powerplay den här perioden, men det blev inga mål.

Matchen gick till förlängning. Där avgjorde Sport efter 48 sekunder. Målgörare än en gång Michael Parks.

Sport - Ilves 4–3 e förl (2–1, 0–2, 1–0, 1–0)

• I: 11.13 Sam Povorozniouk (Tommi Tikka, Joni Tuulola) 1–0, 14.13 Ari Gröndahl (Michael Parks–Ville Viitaluoma) 2–0, 15.48 Teemu Rautiainen (Juhani Tamminen–Arto Laatikainen) 2–1.
  • II: 24.41 Tamminen 2–2, 25.35. Stefan Espelund (Rautiainen–Tapio Laakso) 2–3 pp.
  • III: 40.52 Parks (Olavi Vauhkonen) 3–3 pp.
  • Förlängning: 60.48 Parks (Viitaluoma–Tuulola) 4–3.
  • Utv tot: 4 x 2 min=8 min, 5 x 2 min=10 min.
  • Mv: Mika Järvinen S 5+6+8+1=20, Antti Lehtonen I 6+16+4+0=26.
  • Domare: Jari Leppäalho–Jari Levonen (Mauri Järvi–Harri Perämäki)
  • Publik: 2 652.