Centern Komulainen missade förra veckans tre matcher, men tar nu i vanlig ordning plats mellan Tomi Körkkö och Olavi Vauhkonen i tredjekedjan.

Ny i förstakedjan är Joel Kiviranta, medan Markus Nenonen och amerikanen Sam Povorozniouk tar Tommi Tikkas flanker i andrakedjan.

Lagkaptenen Markus Kankaanperä har tolv matcher avstängning att sitta av och i hans frånvaro tar både Robin Salo och Tony Sund plats i försvaret, medan Ville Saukko får fortsätta vänta på sina första ligaminuter för säsongen.

Sports laguppställning:

1. Joel Kiviranta – Ville Viitaluoma – Michael Parks

Oskari Manninen – Joni Tuulola

2. Sam Povorozniouk – Tommi Tikka – Markus Nenonen

Robin Salo – Ari Gröndahl

3. Tomi Körkkö – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen

Tony Sund – Niklas Nevalainen

4. Antti Kalapudas – Filip Riska – Mikko Laine

Erik Riska trettonde anfallare

Mv: Mika Järvinen (Rasmus Rinne)

Nedsläpp 18.30 på Kopparön.


Från Björneborg hördes trista nyheter tidigare i dag. Sportfostrade yttern Simon Suoranta, som anslöt till Ässät inför förra säsongen och växte fram till en nyckelspelare, är ur spel i tre månader på grund av skada. Suoranta inledde säsongen genom att notera 0+5 på fem matcher.

Ässät saknar även centern Jussi Makkonen och backen Aleksi Mäkelä på grund av skador och Sporbekanta yttern Matti Lamberg är avstängd. Lamberg sitter av en tretton matcher lång avstängning för en tackling mot huvudet, men Ässät meddelade i går att man tänker överklaga till idrottens rättskyddsnämnd.

En 7–2-förlust borta mot Lukko i lördags är Ässäts enda plump i protokollet hittills. I övrigt har det blivit fyra segrar, varav den senaste med 3–2 efter straffar hemma mot regerande mästarna Tappara i tisdags.

17-åriga Jesperi Kotkaniemi har varit ett stort utropstecken i Ässät. Anfallaren, som är son till assisterande tränaren Mikael Kotkaniemi, har fina 2+3 på fem matcher. Han håller till i en vass andrakedja med kanadensiska centern Antoine Laganiere – poängbäst med 3+2 – och Sami Lähteenmäki vars saldo hittills är 3+1.

23-åriga Henri Kiviaho vaktar Ässäts mål i kväll. Han har släppt in 2,77 mål i snitt i de tre matcher han spelat, vilket ger räddningsprocenten 91,46.