Red Bull-föraren Max Verstappen vann söndagens VM-deltävlingen i Malaysia. Mercedes Lewis Hamilton kom tvåa och hans stallkamrat Valtteri Bottas femma.

Ferraris Kimi Räikkönen kunde inte alls starta för att hans bil hade fått ett tekniskt fel. Räikkönen beklagade sig över att motorn förlorat sin effekt.

Det var Verstappens andra formel ett-seger under hans karriär.

Hamilton leder VM-serien före Ferrari-föraren Sebastian Vettel som kom fyra i Malaysia.

Valtteri Bottas har tappat fart och inställningarna krånglar. Bottas har inte fått pli på sin bil och Hamiltons försprång i förarnas VM-serie kan vara hotat ifall problemen med bilen inte blir lösta.

– Det har inte varit så här svårt under karriären tidigare, säger Bottas.

Skillnaden till Ferraris fart beskrivs av att Sebastian Vettel startade från sista rutan och hade åkt ikapp och förbi Bottas på 23 varv.

– Jag skulle inte ha trott att Ferrari är så där mycket snabbare än vi. Jag gör vad som helst för att kursen ska ändras och det snabbt, säger Bottas.

Bottas bil har ett nytt aeropaket. Den skulle göra bilen snabbare men Bottas hängde inte alls med stallkompisen Lewis Hamilton. Till skillnad mot början av säsongen saknar hans bil nu fäste i fören.

– Om jag försökte mer blev däcken heta och därefter började alla fyra däck glida, säger Bottas.

– Hela teamet lider om jag kör sådana här tävlingar. Teamet behöver poäng, jag behöver poäng och jag vill göra mycket bättre resultat.

Bottas medgav att läget är ganska besvärligt.

– Det är inte ett bra läge ifall man inte litar fullständigt på bilen och sig själv. Skillnaden är stor till ett läge där självförtroendet är perfekt och känslan trevlig, säger Bottas.

Mercedes stallchef Toto Wolff lovade efter tävlingen att hela teamet kommer att stödja Bottas. Bilen ska balanseras så att Bottas kan lita på den.