Det är oklart vad observationen innebär men läget i Zimbabwe har de senaste veckorna varit mycket pressat på grund av en maktstrid inom den absoluta toppen av regeringspartiet Zanu-PF.

I måndags krävde landets arméchef Constantino Chiwenga ett omedelbart stopp på "utrensningar" av förre detta medlemmar Zimbabwes självständighetsrörelse inom Zanu-PF.

Chiwenga förklarade samtidigt att militären inte kommer att "tveka att gå in" för att försvara revolutionen.

Det är sällsynt att militären gör den typen politiska uttalanden i Zimbabwe. Men uttalandet ska ses mot bakgrund av att landets 75-årige vicepresident Emmerson Mnangagwa – som deltog i det afrikanska landets självständighetskamp på 1970-talet – nyligen fick sparken från sin post.

Bedömningen är att avsättningen av Mnangagwa, öppnar för att hustrun till den nu sittande presidenten, den 93-årige Robert Mugabe, Grace Mugabe ska kunna ersätta sin make.

Militären har också det styrande partiet Zanu-PF:s ungdomsförbund emot sig. Tidigare under tisdagen anklagade ungdomsförbundet arméchefen för att underminera författningen genom sitt och hot att ingripa i politiken.