Valet verkar stå mellan tre Vasabor och en Grankullabo. Stadsstyrelsen föreslår sannolikt en av dem, och sedan blir det fullmäktige som avgör.

De fyra som intervjuats är:

- Minna Nikander, 49 år, politices magister och bosatt i Vasa. Hon studerar för närvarande förvaltningsvetenskap. Hon uppger att hon inte har några politiska engagemang.

- Jouni Niskanen, 55 år och doktor i förvaltningsvetenskap, bosatt i Vasa och jobbar med fastighetsförmedling på en bank. Som politisk hemvist anger han Centern.

- Martin Norrgård, 30 år, politices magister och bosatt i Vasa. Har senast jobbat som försäljare. Han är gruppordförande för SFP i Vasas stadsfullmäktige.

- Mikael Åbacka, 62 år, diplomingenjör och bosatt i Grankulla. Jobbar som företagare inom vattenrening. Uppger att han inte har några politiska engagemang.

Totalt sökte 13 personer tjänsten, men en, Erkki Hirsimäki drog tillbaka sin ansökan efter att ha kallats till intervju.

De övriga är: Jussi Hellgrén, Heikki Kangas, Peter Rosenberg, Metti Salminen, Hannu Wuorela, Rafael Hellstén, Ville Mäenpää och Joakim Roth.

Det är fullt möjligt för beslutsfattarna att föra fram någon av dessa som förslag också.