Långborden dukas upp med delikatesser från alla landskap, både i form av salt och sött. Årets servitörer som fyller på bjudningsfaten och häller upp kaffet kommer från Yrkesinstitutet Prakticum i Helsingfors, och i köket står kockstuderande från Oulun Palvelualan Opisto.
Salta produkter:
- Smörgåstårta med kallrökt havsöring
- Smörgåstårta med varmrökt lammkött
- Rågpirog med sik
- Potatispiroger med siklöja
- Varmrökt lax- och spenatrullader
- Macarons med varmrökt lax
- Rågchips med fyllning på kallrökt strömming
- Snittar med renkött
- Pirog med and och rotfrukter
- Munsbitar med sik
- Regnbågs- och risrullader
- Renköttsmousse på lantbröd
- Cocktailbitar med blodkorv och lingon
- Rågbägare med trattkantarell
- Pastejer med bondbönafyllning
- Urval av traditionella färskostar med svartvinbärssylt från Gullranda
Söta produkter:
- Ellen Svinhufvudtårta
- Havtornstårta
- Lingon- och vispgrötskaka
- Blåbärs-vaniljtårta
- Apelsin- och chokladtårta
- Drottningpirog
- Alexanderbakelser
- Vitchoklad-potatisbakelser
- Havretarteletter med färskost
- Surmjölkskaka
- Traditionella nordbottniska bakverk och vattenkringlor
- Skedbröd och rågpepparkakor
- Havtorns-, blåbärs- och tranbärsmarmelad
- Finland 100 år praliner
Drycker:
- Kaffe från litet kafferosteri
- Ekologiskt te med rökbastusmak
- Slottets traditionella bål
- Rött och vitt vin
- Äppelsaft från Gullranda
- Öl från inhemskt mikrobryggeri
- Vatten