Sport förlorade med 1–3 (1–0, 0–2, 0–1) mot Kärpät inför 2590 på Kopparön på torsdagskvällen.

Sport tog ledningen i första perioden. Hemmalaget etablerade tryck och Antti Kalapudas åkte ner mot det vänstra hörnet, vände upp och serverade Joel Kiviranta i slottet. Kiviranta gjorde sitt nionde mål för säsongen med ett hårt och lågt skott som överraskade en skymd Veini Vehviläinen i Kärpäts mål.

Matchen kunde inte ha börjat mycket bättre för Sport som efter målet ångade på. Hemmalaget kunde likväl ha lett med ett par mål efter första perioden.

Sportbekanta Ville Leskinen kunde ha kvitterat med 40 sekunder kvar på uret då han frispelades, men marginalerna var inte på Leskinens sida vars skott träffade stolpen

Kärpät satte in en extra växel direkt efter nedsläpp i andra perioden. Det tog bara lite över tre minuter innan Sports första utvisning såg dagens ljus och endast 19 sekunder powerplay innan gästernas första mål gjorde det samma

Lite senare gjorde gästerna nästa powerplaymål. Mikael Ruohomaa åkte in från vänster och hängde in pucken i krysset med ett läckert handledsskott. Utöver målen prickade gästerna målramen två gånger i perioden

Sport kunde ändå ha kvitterat mot slutet av perioden då Sam Povorozniouk bjöd på en läcker snurrfint framför mål men Vehviläinen hann få axeln på pucken

I tredje perioden försökte Sport skapa samma tryck i gästernas zon som i första perioden, men bränslet var slut. Den sista luften gick ur de rödklädda då Julius Junttila allt för enkelt fick styra in 1–3 från närhåll då knappa kvarten återstod av matchen.