Med två segrar i ryggen spelade Sport med större självförtroende än tidigare under säsongen. Det var örnarna som dirigerade spelet under första perioden och som gång på gång hade vassa chanser att göra mål. Ligatvåan Tappara såg snarast bleka ut i jämförelse och hade inte alls samma ettriga spel. De lyckades dra på sig en utvisning i periodens slutsekunder vilket innebar att Sport inledde andra perioden med en och en halv minut powerplay.

Men spelarövertaget ledde inte till något mål. Andra perioden kantades av heta känslor från båda lägren. På grund av slagsmål spelades matchen med fyra mot fyra i två omgångar. Och sedan var det dags. Sport fick utdelning genom Ville Saukko - och några minuter senare av Joonas Komulainen. Däremellan stod målvakten Mika Järvinen för flera akrobatiska räddningar och var en stor orsak till att Sport gick i periodvila med en tvåmålsledning.

I slutet av andra perioden gick Tappara igen på en utvisning - och Sport kunde igen inleda perioden med en man mer på isen. Och den här gången ville det sig i powerplay. Antti Kalapudas stod för en stilprestation och rundade in 3-0. Sedan stig Aleksi Ainali för 4-0 och senast då - med lite mer än fem minuter kvar på matchuret - började Sportsupportrarna fira på allvar.

Sport spelade första perioden med Red Army-tröjor - för att fira supporterföreningens 30-års jubileum. Efter att i onsdags ha haft de sämsta publiksiffrorna sedan laget klev upp i ligan hade desto fler sökt sig till Kopparön denna kväll. 3114 personer var på plats.