Några timmar senare rapporterade CNN att Oprah Winfrey "aktivt överväger" att ställa upp som presidentkandidat. CNN hänvisar uttalandet till två källor, "nära vänner", till Winfrey som talat med mediebolaget under förutsättning att de får vara anonyma.

En av dessa vänner säger att samtalen om att kandidera inleddes för flera månader sedan. Personen understryker samtidigt att Oprah Winfrey inte har bestämt sig i frågan.

Hashtaggen #Oprah2020 blev snabbt populär på Twitter under filmfesten, rapporterar bland andra USA Today.
Som första svarta kvinna tilldelades Winfrey vid galan hederspriset Cecil B DeMille Award för sina insatser inom underhållningsindustrin. Hennes tacktal berörde främst kvinnors rättigheter.

– Jag vill att alla flickor som ser det här ska veta att en ny dag väntar i horisonten. Och när den nya dagen äntligen gryr, är det för att enastående kvinnor och några riktigt fenomenala män strider för att försäkra att de blir ledarna i en tid där ingen någonsin igen behöver säga "me too", sade hon bland annat.

Oprah Winfrey själv avfärdar spekulationerna, men hennes mångårige partner Stedman Graham säger till tidningen Los Angeles Times att "hon skulle absolut göra det". Winfreys namn har tidigare dykt upp i omröstningar om vem Demokraternas anhängare helst vill se som presidentkandidat 2020.