Joonas Donskoi var på utmärkt spelhumör då San Jose mötte Arizona på hemmais. Donskoi grovjobbande och passade fram till San Joses 3–2-mål i den första perioden och nätade då några minuter återstod av den andra akten.

Målet var en pärla. Donskoi fick tänka snabbt och kreativt då det blev kappskrinning om pucken vid Arizonas mål. Donskoi använde klubban som en biljardkö och lobbade in pucken över Arizonas överraskade målvakt Scott Wedgewood.

Arizona kom igen och ledde med 5–4 då 16 sekunder återstod av matchen. San Jose spelade utan målvakt och Donskoi räddade pucken på mållinjen. I det efterföljande anfallet kvitterade Donskoi matchen. Se målet här.

San Jose vann i förlängning efter ett mål av Marc-Edouard Vlasic.

Mikael Granlund valdes till matchens lirare då Minnesota vann över Winnipeg med 4–1. Granlund var påpasslig och styrde in 1–0 i powerplay i mitten av den första perioden.

Granlund har nu gjort 13 mål och sammanlagt 35 poäng under säsongen. Den senaste tiden har Granlund varit i högform: Anfallaren har noterats för fem poäng i de senaste tre matcherna.

Mikko Koivu stod för en passningspoäng i segermatchen över Winnipeg. Winnipeg leder fortfarande centraldivisionen, men Nashville är bara tre poäng bakom och har spelat fyra matcher färre.