Flight 6W703, en Antonov AN148 som tillhörde flygbolaget Saratov, lyfte klockan 14.21 lokal tid med 65 passagerare och sex besättningsmän ombord. Flygplanet var på väg till staden Orsk i Orenburgregionen i södra Ryssland, skriver den ryska nyhetsbyrån Interfax. Men planet störtade strax sydost om den ryska huvudstaden efter bara sex minuter, enligt sajten flightradar24.

Anhöriga har börjat samlats vid den internationella flygplatsen i Orsk. En talesperson för flygplatsen berättar för Interfax att de försöker ge dem all information som finns tillgänglig.
Alla ombord tros ha omkommit.

– Preliminärt har planet kraschat vid Argunovo. Besättningen och passagerarna hade ingen chans att överleva, säger en källa till Interfax.

Från samma plats

En annan källa säger att man har fått in vittnesuppgifter från distriktet Ramenskoje om ett brinnande plan på väg ner.
Kvarlevor av människor har hittats i området där planet störtade, säger källan. Ett videoklipp på ryska nyhetssajten life.ru visar vrakdelar från flygplanet som ligger på vad som ser ut som en snötäckt äng i närheten av byn Stepanovskoje.

Nästan alla som befann sig ombord är från Orenburgregionen, säger guvernörens talesperson, Sergej Sjermetsinskij, till Interfax:

– Den information som finns tillgänglig tyder på att det fanns fler än 60 människor ombord. Nästan alla är från de östra delarna av regionen.

Putin beklagar

Rysslands president Vladimir Putin har framfört sina kondoleanser till dem som förlorat anhöriga i olyckan, enligt Putins talesperson Dmitrij Peskov.

"Presidenten har beordrat regeringen att bilda en arbetsgrupp för att undersöka flygolyckan i Moskvaregionen", säger Peskov i ett uttalande som citeras av det statliga mediebolaget RT.

Zoom

Ett Antonov An-148 flygplan. Foto: Noah Seelam



Flygplanstypen har två jetmotorer och har enligt tillverkaren upp till 85 platser. Flygplanet tillverkas i Ukraina av Antonov och av Voronezj i Ryssland. Det togs i kommersiellt bruk 2009.

Yngsta offret fem år

Enligt ryska myndigheter befann sig en schweizisk medborgare ombord, liksom flera personer från Moskva. Ytterligare en utländsk medborgare tros ha befunnit sig på planet, men uppgiften har ännu inte bekräftats. Den yngsta passageraren var fem år, en 13-åring uppges också ha omkommit i olyckan, uppger myndigheterna för Interfax.


Antonov AN148

  • Flygplanstypen har två jetmotorer och har enligt tillverkaren upp till 85 platser. Flygplanet produceras i Ukraina av Antonov och av Voronezj i Ryssland.
  • Antonov AN148 genomförde sin första testflygning i december 2004. Den började första användas för kommersiellt bruk för inrikes- och utrikesresor i juni 2009.
  • I februari 2012 lyckades piloter nödlanda ett AN148 på Pulkovoflygplatsen i Ryssland efter att planet tappat ett hjul vid starten från flygplatsen Schönefeld i Berlin. Inga personer kom till skada i och med tillbudet.
  • I mars 2011 störtade ett AN148 under en testflygning nära Voronezj i centrala Ryssland. Minst sju personer omkom.
  • Källa: Antonov.com

Några av de dödligaste flygolyckorna på 2000-talet

  • 298 döda när Malaysia Airlines flight MH17 skjuts ned över Ukraina den 17 juli 2014.
  • 276 döda när ett militärt transportplan störtar i södra Iran den 19 februari 2003.
  • 260 ombord och 5 på marken dör när en American Airlines-flygning på väg mot Dominikanska republiken kraschar i ett bostadsområde i Queens, New York, den 12 november 2001.
  • 240 personer som var ombord på Malaysia Airlines flight MH370 som försvann över Javasjön den 8 mars 2014 saknas fortfarande.
  • 228 döda när en Airbus från Air France störtar i Atlanten på väg mellan Rio de Janeiro och Paris den 1 juni 2009.