Michael Parks var Sports vassaste anfallare i början av säsongen, men tappade formen helt och hållet och stannar på 11+9=20 poäng på 46 matcher i Sport.

Sam Povorozniouk har samlat på sig 4+8=12 på 31 matcher. Hans statistik för avstängningar är anmärkningsvärd då han samlat på sig hela 15 matcher i avstängningar. Han skulle inte ha varit tillgänglig för spel förrän i Sports näst sista hemmamatch – mot TPS den 6 mars.

– Det har inte fungerat för Parks på sistone och därför kom vi fram till den här lösningen. För Povorozniouks del såg vi ingen idé i att ha kvar honom här i och med hans avstängning, säger sportchef Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Sport lyfter i stället upp juniorer i ligatruppen. 18-åriga ungdomslandslagsyttern Eetu Mäki, som anslutit till Sports juniorled från Hermes, och backarna Elias Laitamäki (17 år, till Sport från S-Kiekko) och Tobias Åkerman (17 år, via JYP till Sport från Muik) ansluter direkt, medan backen Juho Laitamäki, 21, och yttern Aleksi Nikko (20 år, egen produkt) lånas ut till Hermes och står i beredskap att spela med Sport vid behov.