Vinter-OS Ishockey, herrar grupp B

• Slovakien – OAR 3–2 (2–2, 0–0, 1–0)

OS-turneringen började bra för OAR (Olympiska aktiva från Ryssland). Ryssarna, med truppen full av KHL-stjärnor, satte gasen i botten och gick fram till en 0–2-ledning redan efter drygt fyra minuter av den första perioden i onsdagens match.

Men därefter föll spelet ihop och Slovakien kunde ta över matchen. Slovakerna gjorde både 1–2 och 2–2 innan första perioden var över.

I tredje perioden kom sedan segermålet efter 8.30. Backen Peter Ceresnak blev matchhjälte genom att sätta 3–2 i numerärt överläge.

OAR-spelarna forcerade febrilt i slutet av matchen och skapade flera chanser, utan att kunna få in pucken.

Tvärtom hade Slovakien ett jätteläge i slutet av matchen när anfallaren Patrik Lamper kom fri med i numerärt överläge, men skottet räddades av målvakten Vasilij Kosjetjkin.

I den andra matchen i grupp B vann Slovenien med 2–3 (1–0, 1–0, 0–2, 0–1) över USA efter förlängning. Anfallaren Jan Mursak blev stor matchhjälte genom att först kvittera den amerikanska ledningen med mindre än två minuter kvar av tredje perioden och sedan avgöra 38 sekunder in i förlängningen.