Förhoppningarna om att det ska gå tävla på torsdag är goda, enligt Mårtensson som jobbar för Sveriges Olympiska Kommitté.

– Det ser ganska bra ut, vinden ska lägga sig ganska snabbt och lågtrycket ska dra vidare, säger han.

Enligt honom är risken för nederbörd också liten. Uppehåll och bra väder väntar.

Hur lynnigt är vädret, är det svårt att ställa prognoser?

– Inte svårare än hemma vill jag påstå. De här datamodellerna vi har, de har funkat ganska bra. Det skulle blåsa på ganska mycket i dag så det är ingen överraskning på det sättet.

De kraftiga vindarna i Pyeongchang med omnejd hade redan tvingat arrangörerna att senarelägga tre alpina tävlingar, och på onsdagen flyttades tävlingar i slalom och skidskytte fram till senare i veckan.

I kustområdet Gangneung, där bland annat ishockeyn och curlingen avgörs, har folk evakuerats på flera platser. TT var på plats när presscentret i ishockeyarenan i Kwandong stängdes. Den olympiska parken i området stängdes också "för människors säkerhets skull", skrev arrangörerna i ett meddelande, och uppmanade åskådare och funktionärer att stanna inomhus.

Flera personer ska också ha förts till sjukhus på grund av ögonskador efter att ha fått sand och skräp som virvlat upp från marken i ögonen.

Flyttade tävlingar

  • De här tävlingarna har hittills behövt flyttas till en annan dag på grund av de svåra väderförhållandena i Pyeongchang:
  • Störtlopp, herrar: flyttat från den 11 februari till den 15 februari. Dessutom har en träning ställts in.
  • Super-G, herrar: flyttad från den 15 till den 16 februari på grund av störtloppsflytten.
  • Storslalom, damer: flyttad från den 12 februari till den 15 februari.
  • Slalom, damer: flyttad från den 14 februari till den 16 februari.
  • Skidskytte, 15 km, damer: flyttat från den 14 februari till den 15 februari.