Angela Merkels kristdemokratiske partiledarkollega i Bayern, Horst Seehofer, hade helst sett att Merkel avvaktade med ministerutnämningar till dess att det står klart att det faktiskt blir någon regering. Men under söndagen väntas förbundskanslern och CDU-ledaren berätta vilka partikamrater som får vilket departement i en eventuell koalitionsregering med Socialdemokraterna.

Jens Spahn, statssekreterare på finansdepartementet, väntas ta över posten som hälso- och sjukvårdsminister, rapporterar bland annat Süddeutsche Zeitung. Den konservative 37-åringen har tidigare gjort sig känd som en skarp kritiker av Merkels flyktingpolitik. Han vill att det egna partiet – kristdemokratiska CDU – tar ett rejält kliv högerut.

Ekonomiministerposten väntas gå till Peter Altmaier, en av Merkels närmast förtrogna som i rollen som chef för förbundskanslerämbetet varit en central maktspelare i tysk politik. Julia Klöckner, ordförande för CDU i Rheinland-Pfalz, tros bli jordbruksminister. Försvarsminister Ursula von der Leyen får enligt tyska medier behålla sitt jobb även den kommande mandatperioden.

På måndag ska CDU klubba koalitionsuppgörelsen med socialdemokratiska SPD vid en partikongress i Berlin. Om det faktiskt blir någon regering står dock klart först nästa helg, då resultatet av Socialdemokraternas medlemsomröstning i frågan presenteras.