Sångerskan Marie Fredriksson tvingades av hälsoskäl att avsluta sitt turnerande med Roxette 2016. Beskedet kom strax före gruppens tionde studioalbum ”Good Karma” släpptes. Då beslöt sig Per Gessle för att skriva nytt solomaterial på svenska.

Efter att ha gett ut ”En vacker natt” – det första av två minialbum från en Nashville-sejour – åkte Gessle på turné i fjol. Han hade konsert på Elisastadion i Vasa i slutet av augusti 2017. Turnén var unik eftersom det var första gången han framförde Gyllene Tider-låtar, Roxette-musik och solomaterial.

På den kommande Europaturnén är fokus på Roxette-låtkatalogen.

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Gessle i ett pressmeddelande.

Gessle turnerar med samma musiker som i fjol. Bandet består av Malin-My Wall (fiol/mandolin), Andreas Dahlbäck (trummor), Ola Gustafsson (pedal steel/mandolin/gitarr), Christoffer Lundquist (gitarr), Clarence Öfwerman (keyboards), Magnus Börjeson (bas) och Helena Josefsson (sång).

– Jag älskade verkligen att spela med det här bandet och under turnén slog det mig att det hade varit fantastiskt att göra något liknande ute i Europa – fast med tonvikt på Roxettelåtar. Eftersom Marie inte kan turnera längre är risken stor att alla de där sångerna bara ligger och samlar damm och jag kände på mig att det här bandet hade kunnat göra något alldeles speciellt av dem, säger Gessle.

Turnén har titeln ”Per Gessles Roxette” och premiären är i Hamburg den 11 oktober. Före det släpper Gessle albumet "Small Town Talk".

Biljetterna till konserten i Esbo släpps på fredag.