Inför helgen var Sports damer trea i Mestistabellen. Två omgångar återstod av serien. Sedan får de två bästa lagen ta steget upp i ligan.

Efter lördagens möte mellan Sport och JYP har ordningen i tabellen förändrats. Sport vann med 4–2, gick förbi JYP och upp som tabelltvåa efter TPS.

4-2
(2-1, 1-0, 1-1) blev slutsiffrorna i matchen Sport – JYP i damernas mestis.

Sport inledde stenhårt. Hemmalaget gjorde två mål innan ens tre minuter av matchen var spelad genom Pauliina Suoniemi och Ida Kuoppala. JYP var inte med i matchen ännu och tog time out.

Det hjälpte inte. JYP reducerade visserligen i första perioden, men matchen igenom höll Sport stenhårt fast vid sin plan att inte släppa in JYP i deras zon och låta dem skapa målchanser.

Sport gick upp i en 3–1-ledning efter en soloprestation av Krista Rahunen i början av andra perioden. I den tredje perioden tog JYP ut målvakten redan vid 56.40 för att försöka få ändring på de siffrorna. I stället såg Ida Kuoppala Rahunen och siffrorna skrevs 4–1.

JYP putsade siffrorna till 4–2, men segern var Sports.

I den sista serieomgången, på söndag, möter Sport tabellfemman Hermes på bortais. JYP gästas av tabellfyran RoKi.

–Matchen mot Hermes blir säsongens svåraste match – åtminstone mellan öronen, säger Sports tränare Mika Nummi.