Bayern Münchens åttondelsfinalmöte med Besiktas i Champions League var redan avgjort efter tyskarnas 5–0-seger på hemmaplan för tre veckor sedan.

Men Bayern visade ändå ett nytt styrkebesked inför kvartsfinalspelet och besegrade det turkiska storlaget med 1–3 i onsdagens retur i Istanbul.

Eller? Tyska anfallaren Thomas Müller var inte nöjd efter matchen.

– I andra halvlek hade vi inte riktigt kontroll. Det var lite vilt spel, fram och tillbaka. Vi tappade för mycket boll, tog onödiga frisparkar, säger han.

– Vi vann med 1–3 på bortaplan, men på något sätt kändes den där andra halvleken inte speciellt bra.

Thiago – som senare tvingades kliva av med en fotskada – inledde Bayern Münchens målskytte i 18:e minuten och Besiktas högerback Gökhan Gönül gjorde självmål fram till bortalagets 0–2 i 46:e.

Gönül spelade sedan fram lagkamraten Vágner Love till en 1–2-reducering i 59:e minuten innan bortalagets inhoppare Sandro Wagner fastställde slutresultatet till 1–3 i 84:e.

Bayern München är vidare med totalt 8–1 över två matcher och är därmed som näst sista lag klart för kvartsfinal i den prestigefyllda klubblagsturneringen.

Barcelona och Chelsea gör upp om den sista kvartsfinalplatsen på Camp Nou efter en 1–1-match på Stamford Bridge.

Kvartsfinalklara lag

• Manchester City, (England), Liverpool, (England), Juventus (Italien), Roma (Italien), Sevilla (Spanien), Real Madrid (Spanien), Bayern München (Tyskland).
  • Kvartsfinallottningen sker på fredag vid lunchtid. Då kan lag från samma land ställas mot varandra. Dubbelmötena spelas 3–4 och 10–11 april.