VPS höll tätt i försvaret medan HJK stod för bollinnehavet. Så såg den första halvleken ut.

Andra halvlek inleddes med ett ribbskott av HJK:s Yaghoubi Moshtagh. Men 0–0 stod sig ända till den 64:e minuten, då gjorde HJK matchens första mål. Daniel O´shaughnessy nickade in bollen i efterspelet efter en hörna.

I den 68:e minuten var Moshtagh framme igen. Den här gången blev det mål.

Joao De Mello gjorde 3–0 för hemmalaget med 85 minuter spelade. Kort därefter lyckades Douglas Caé överlista HJK:s målvakt Markus Uusitalo med en nick.

VPS hade reducerat, men HJK återtog tremålsledningen med en minut kvar genom Evans Mensah.

4–1
(0–0) blev resultatet i cupmatchen HJK – VPS.

VPS är därmed ute ur cupen. Innan ligastarten den 7 april har VPS en träningsmatch inprickad. Den 24 mars möter VPS GIF SUndsvall på bortaplan.

VPS lag mot HJK: Marko Meerits, Timi Lahti, Jesper Engström, Aubrey David, Jerry Voutilainen, Juha Hakola, Steven Morrissey, Douglas Caé, Hindrek Ojamaa, Aatu Laatikainen (63 min. Omar Jama) och Berkant Güner (81 min. Ibrahima Gueye).