Den första rattfylleristen påträffades på onsdagsmorgonen. En efterlyst bil stoppades av en polispatrull på Motorgatan i Vasklot vid niotiden. Föraren, en man född 1989, blåste 0,00 promille i polisens fältalkometertest. Men patrullen utförde också snabbnarkotikatest på mannen, vilket gav positivt utslag för amfetamin. Patrullen förde mannen till Vasa centralsjukhus för blodprov. Han misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Senare under natten till torsdagen befann sig en polispatrull på Reinsgatan i Vasklot på ett uppdrag när en personbil dök upp. Föraren, en man född 1985, blåste 0,00 mg/l i polisens fältalkometer. Patrullen beslöt sig för att utföra ett snabbnarkotikatest på mannen, vilket gav positivt utslag för amfetamin och metamfetamin. Mannen fördes till Vasa centralsjukhus för blodprov.

Polisen sökte igenom personbilen och hittade narkotika. Mannen misstänks nu för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och narkotikabrott.

En stund senare mötte en polispatrull en personbil som körde mitt på vägen med helljusen på i Vasklot. Bilen kördes av en kvinna född 1998. Polisen gjorde ett fältalkometertest som visade 0,00 mg/l. Men kvinnan betedde sig konstigt och polisen utförde också ett snabbnarkotikatest på henne, vilket gav positivt utslag för amfetamin.

Kvinnan hade också en fällkniv med sig i bilen. Hon fördes till Vasa centralsjukhus för blodprov.

Kvinnan misstänks för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och innehav av föremål eller ämne som kan användas för att skada någon annan.