– Det har inte varit ett lätt beslut att fatta, jag har varit med på många ställen och att nu plötsligt lämna allt känns vemodigt, speciellt med tanke på det stora stödet jag fick med SFP i senaste kommunalval. Samtidigt känner jag att denna möjlighet är av den kalibern att jag inte kan tacka nej, tiden känns rätt och jag vill pröva på något nytt så länge drivet finns, säger Saari i ett pressmeddelande.

Saari flyttar inte ensam utan tar med sig familjen

– Visst kan jag medge att det har varit många och långa diskussioner hemma runt matbordet, men nu känner jag att detta äventyr är något vi gör tillsammans, för mej är det viktigt.

Ted Saari kommer sannolikt att lämna in sin anhållan om befrielse på samma fullmäktigemöte som Nykarlebys nya stadsdirektör väljs i maj.

– Jag har varit med i Nykarleby-politiken i nästan 10 år och är också medlem i den rekryteringsgrupp som ansvarar för rekryteringsprocessen. Det är ett mycket intressant personval som jag inte för något i världen vill missa, det som blir en början för någon blir avslutning för mig.

I och med att Ted Saari lämnar kommer Jan-Erik Frostdahl, som är SFP:s första ersättare, att få en ordinarie plats i kommunfullmäktige.