Olyckan inträffade på torsdag eftermiddag på bygget av Kurikkas utbildningscampus. Mannen som var i 30-årsåldern arbetade på bygget och hamnade i kläm under en silo som föll ner. Silorna höll på att flyttas med en lyftkran då en av dem välte och föll på mannen, uppger WasaCon i ett uttalande.

Man lyckades få bort mannen och han var ännu vid medvetande när han lyftes in i ambulansen på plats. Trots återupplivningsförsök avled mannen senare.

Enligt Wasacon bar mannen den skyddsutrustning som arbetet kräver när olyckan inträffade.

Enligt Pohjalainen utreder polisen nu olyckan som en arbetsolycka. Kriminalkommissarie Jari-Matti Marttala säger att polisens utredning är i startgroparna och att olycksorsaken ännu är oklar.

– Polisen utreder nu fallet tillsammans med Regionförvaltningsverket för att få en logisk förklaring till det som skett. Vi är så klart också i kontakt med arbetsgivaren och med de som var på plats när olyckan inträffade. Det kan finnas många orsaker till olyckan men de är i det här skedet enbart spekulationer, säger Marttala till Pohjalainen.

Wasacon uppger att man erbjuder krishjälp till de anställda vid byggarbetsplatsen och den avlidnes anhöriga i samarbete med arbetshälsovården.