Senast Vasa Cup spelades var 2013 och då lyckades Sport inte vinna några matcher. Nu dammas konceptet av och 16–17 augusti blir det försäsongsturnering på Kopparön. Hockeyallsvenska IF Björklöven finns med i turneringen, liksom Sports ligarivaler Lukko och Ässät.

Björklöven slutade tredje i slutspelsserien i Hockeyallsvenskan och var snubblande nära att nå playoff om att få spela kval till SHL. "Löven" var en poäng efter IK Oskarshamn och Södertälje SK, varav Oskarshamn hade bättre målskillnad.

I laget huserar Sportbekanta backen Mikko Pukka, som blivit en publikfavorit i Umeå, och Jeppisfostrade backen Simon Backman, som spelat ligahockey för TPS och SaiPa.

Rutinerade centern Filip Riska gick över från Sport till Björklöven i januari. Han skrev på ett kontrakt för återstoden av säsongen och det har inte hörts något om en eventuell fortsättning i Umeå för Riskas del.

Efter säsongen stod det däremot klart att yttern Roope Talaja, som fostrats i KalPa och spelat KHL-hockey för Jokerit, lämnar Björklöven till förmån för Sport.

Sport meddelar att det blir massvis med aktivitet kring matcherna. Bland annat kommer publiken att få chansen att bekanta sig med laget både på isen och i omklädningsrummet. Det blir även en tekniktävling där spelare från de deltagande lagen gör upp om vem som är skickligast.