Samma scenario som under tisdagen upprepade sig på onsdag morgon: terroriståtalade Abderrahman Bouanane vägrade sätta sig i sin stol och kördes ut ur rättssalen.

Ett läkarintyg som visar att han inte är kapabel att delta lades fram, och rättegången kommer nu efter försvarets medgivande, att fortsätta utan att den åtalade är närvarande, rapporterar Hufvudstadsbladet. Enligt tidningen har försvarsadvokaten Kaarle Gummerus uppgett att Bouanane har meddelat att han vill höras i rätten.

– Men i går fick jag inte längre sådan kontakt med honom att jag kunde fråga om det fortfarande gäller, skriver HBL.

Åklagaren kommer nu att gå igenom det första förhöret som gjordes med Bouanane. Materialet handlar om det motiv han då angav, om hans barndom och varför och när han lämnade Marocko för att komma till Europa.

Enligt Alibi ska den åtalade ha haft en jobbig natt bakom sig då han efter att ha löpt amok i sin cell spärrats in i en isoleringscell.

Under gårdagen vittnade Bouanane om ett kvinnohat som drev honom till knivhuggningarna. Det var i augusti i fjol som Bouanane oväntat anföll civila i Åbo centrum med en kniv. Åtta personer skadades och två avled. Den marockanska mannen greps direkt efteråt. Han står nu talad för två mord och åtta försök till mord.