Omsättningen steg till 450 miljoner euro och rörelseresultatet till 95 miljoner. Teleoperatören Elisa har radat upp starka kvartalssiffror och det första kvartalet 2018 är inget undantag. Faktum är att det resultatmässigt är det starkaste i bolagets historia.

Koncernens vd Veli-Matti Mattila konstaterar att bolagets konkurrenskraft förbättrades ytterligare. Kvaliteten har förbättrats, liksom kundupplevelsen.

– Omsättningen och resultatet förbättrades åter en gång och historiskt sett var kvartalet det bästa hittills. Resultatet påverkades av ökad efterfrågan på våra mobila tjänster. En positiv inverkan hade också våra företagsköp samt satsningar på produktivitet, konstaterar Mattila i ett pressmeddelande.

Elisa ser fortsatta utmaningar i verksamhetsmiljön, men omsättningen förväntas öka något jämfört med 2017. Elisa fortsätter att satsa på åtgärder som förbättrar produktiviteten, bland annat automation och dataanalytik.

Elisa har som en av de första mobiloperatörerna i världen gjort fullskaliga 5G-tester. Elisa har slutfört arbetet på ett mobilt nätverk i Tammerfors som har 5G-beredskap och tillåter hastigheter på upp till en giga. Ett motsvarande nätverk ska byggas i Åbo.

Resultatet per aktie var 0,47 euro.