Vad menar karl? Ska han själv ut och resa? Ska hela Finland ut på resa med honom själv som reseledare?

Finns det en koppling till Harkimos kritik av vård- och landskapsreformen? Är det den som ska sättas på tåget till Ulan Bator?

Samarbetar samlingspartisten Harkimo med en annan reseledare som heter Mikael Jungner och har ett förflutet som partisekreterare för SDP? Håller de på och totar ihop ett nytt parti?

Riksdagen – och medierna - har surrat av spekulationer de senaste dagarna.

Under en kort presskonferens Harkimo kallade till sent på torsdagseftermiddagen klarnade det varifrån han ska resa. Men inte vart.

Han tar ”spåran” ut ur sitt parti, Samlingspartiet.

Kravet på gruppdisciplin är enligt Harkimo en verklig fotboja för en riksdagsledamot.

Partiet – och andra partier också, för den delen – styrs enligt honom på ett auktoritärt sätt. Kravet på gruppdisciplin är en verklig fotboja för en riksdagsledamot. Försedd med den kan ledamoten inte agera på det sätt som stadgas i grundlagen. Det vill säga vara ansvarig först och främst inför de väljare som röstat in ledamoten i riksdagen, infria sina vallöften till dem.

Gruppdisciplinen skulle enligt Harkimo inte vara den fotboja den är ifall det fanns verklig demokrati inom riksdagsgruppen, ifall man diskuterade sig fram till gemensamma beslut som alla utan knot kunde omfatta.

Men det sker inte. I det avseendet har det politiska livet enligt Harkimo kommit på efterkälken i förhållande till företagsvärlden. Där är huvudregeln inte längre att ”den högsta ledningen bestämmer allt", skriver han.

Hjallis vill bana väg för en ny politisk kultur - och riktar i bloggen, för säkerhets skull, en liten spark mot dem som hävdar att så här säger Hjallis bara för att han inte tilldelats en ministerpost.

Vad är det annat än att önska honom lycka till, samtidigt som man kompletterar lyckönskningen med ett ordspråk: En svala gör ingen sommar.