Majoriteten av finländarna förhåller sig negativt till statsminister Juha Sipiläs (C) regeringspolitik, enligt Kantar TNS färska partibarometer som Helsingin Sanomat har låtit göra.

Fler än var fjärde finländare anser att Sipiläs regeringspolitik är 'ganska dålig' och var tredje går steget längre och slopar ordet ganska.

Bara sex av hundra ger regeringen ett gott vitsord medan 22 ger betyget nöjaktigt.

Trots missnöjet med regeringen, är lika få nöjda med oppositionen. Nästan exakt lika stor andel av finländarna anser att oppositionspartierna inte har lyckats erbjuda alternativ till regeringspolitiken.

Regeringsstödet har sjunkit jämfört med senaste mätning i oktober, då 32 procent sade sig vara åtminstone ganska nöjda med regeringen.

Sipiläs regering var som populärast under hösten 2015, då nästan fyra av tio finländare stödde deras politik. Däremot är siffrorna bättre än för två år sedan då bara var femte var nöjd med den av Sipilä ledda regeringspolitiken.

Äldre, utbildade och personer i ledningsposition är nöjdare med regeringen än genomsnittet, men även majoriteten av dem ger Sipilä dåligt betyg.

Bäst vitsord ger finländarna De gröna, vars politik knappt hälften förhåller sig positivt till. SDP kniper silvret framför Samlingspartiet. Det parti som finländarna är minst positivt inställda till är Sannfinländarna.

Kantar TNS mätte också finländarnas intresse för olika val. Under var tredje finländare intresserar sig för landskapsvalet och lite fler för Europaparlamentsvalet 2019.

1 277 myndiga finländare deltog i enkätundersökningen som genomfördes i början av april. Felmarginalen är 2,7 procentenheter åt båda hållen.