"Jag finner inte ord, men vad jag kan säga är att vi var ett gäng unga killar från Sverige med drömmar och Tim inspirerade oss alla och miljoner andra", skriver Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia på Twitter efter att Tim Bergling, Avicii, gått bort vid 28 års ålder.

"Vila i frid min broder, din musik kommer att leva vidare för evigt."

Världsstjärnor inom den elektroniska dansmusiken samlas i sorg och minns svensken: Tiësto, David Guetta, Calvin Harris, Hardwell, Deadmaus, Laidback Luke, Nicky Romero, Steve Aoki, Zedd, Eric Prydz, Dada Life, Kygo, med många fler.

"Någonting riktigt hemskt hände", skriver David Guetta i ett inlägg på Facebook, och fortsätter:

"Vi förlorade en vän med ett så vackert hjärta och världen förlorade en otroligt talangfull musiker. Tack för dina vackra melodier, tiden vi hade tillsammans i studion, när vi spelade tillsammans som dj:s eller när vi njöt av livet som vänner."

". . .en vacker själ, passionerad och extremt talangfull med så mycket kvar att göra", skriver Calvin Harris på Twitter.

"Kan inte tro detta, jag kommer att sakna dig så mycket. Från din första konsert där vi spelade tillsammans, till alla de fantastiska minnen vi delade. Tack för att du förändrade världen med din fantastiska musik och för att du var en sådan inspiration", skriver Hardwell på Twitter.

Aviciis musikaliska bredd hörs i hans musik, och hans musik hörs i andras. Under åren efter genombrottet arbetade han med flera av världens största artister. Robbie Williams skriver sina kondoleanser i sociala medier. 2014 arbetade Avicii med Madonna på ett av hennes album.

"Så sorgligt. Så tragiskt. Farväl kära rara Tim", skriver hon på Instagram.

Aloe Blacc sjöng på "Wake me up" (2013).

"Jag kan inte uttrycka hur djupt ledsen jag är. Att träffa honom förändrade mitt liv. Han var en otroligt begåvad person och det gör så ont att han är borta", skriver han.

Rita Ora, som var med på låten "Lonely together", skriver att hon är förkrossad:

"Jag har inga ord. Jag minns hur fantastiskt det var att göra 'Lonely together' och det känns som det bara var i går som vi talades vid."

Avicii spelade på prins Carl-Philip och prinsessan Sofias bröllop och de tar emot dödsbeskedet med stor sorg, säger de i ett skriftligt uttalande från hovet:

"Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom och beundrade honom som artist och den fina person som han var. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik. Våra varmaste tankar går till hans familj."