– Jag tror inte att en sådant här vackert ställe kommer lösa världens problem, säger Wallström.

Även om säkerhetsrådet behöver avhandla både FN:s roll och framtida fredsbevarande arbete, så lär Syrien och Nordkorea diskuteras, säger Wallström.

– Det är klart att Syrien kommer vara högst upp på dagordningen. Men det här är inget möte där vi ska fatta beslut, men kanske kan vi få mer tid att fokusera på stora frågor, som Syrien och Nordkorea, i en miljö där det finns möjlighet till både pauser och samtal, säger Wallström.

– Hammarskjöld var också bergsklättrare, och det är kanske lite av de egenskaperna vi behöver här nu.

En enkel miljö ute på den skånska landsbygden kan bidra till att lösa upp en del av de knutar som finns i säkerhetsrådet – men Wallström säger samtidigt att man inte ska ha för stora förhoppningar på helgens möte.

– Jag tror inte att en sådant här vackert ställe kommer lösa världens problem, men jag tror att det ger dem tillfälle att tala med varandra.

Den lilla slingrande grusvägen fram till gården är kantad av polisbussar. Framför den fyrlängade Skånegården vajar en svensk flagga bredvid FN-flaggan i frisk vind.

Men det är ett sargat säkerhetsråd som möts i de idylliska omgivningarna.

Arbetsklimatet är synnerligen ansträngt och positionerna låsta. Det som från början beskrevs som informella diskussioner om framtidsstrategier kommer med stor sannolikhet till stor del att handla om Syrien. Där saknas fortfarande en överenskommelse i säkerhetsrådet om att försöka utreda vem som bär ansvar för den misstänkta kemvapenattacken i Douma där minst 60 människor dödades för två veckor sedan.

USA, Frankrike och Storbritannien, som svarat genom ett gemensamt anfall mot den syriska regimens positioner, kräver en ansvarsutredning. Syrienallierade Ryssland har å sin sida använt sitt veto – så som många gånger förr när det rör resolutioner om Syrien.

Att ett ryskt resolutionsförslag om att brännmärka attackerna mot syriska mål som ett brott mot FN-stadgan röstats ner har spätt på konflikten i FN:s säkerhetsråd ytterligare.

Värdlandet Sverige, tillfällig medlem fram till årsskiftet, hoppas att den skånska idyllen kan lösa upp knutar och kanske bli början på en mer konstruktiv dialog. Samtidigt, utanför den vitkalkade gården, som en gång i tiden tillhörde tidigare generalsekreterare Dag Hammarskjöld, väntar ett ivrigt pressuppbåd med över 50 svenska och utländska journalister. Och Backåkra får finna sig i att vara i världens blickfång ett par dagar:

– Det är spännande, nu är det skarpt läge, säger Karin Erlandsson, intendent på Backåkra, som till vardags är ett museum.

Gården är pyntad med blommor och skålar med frukt och svenskt godis, berättar hon, och där är redan dukat till den arbetslunch som statsminister Stefan Löfven är värd för. Men först ska mötesdeltagarna få en rundvisning på museet, då de kommer att få höra mer om Dag Hammarskjölds liv och gärning.