I Roparnäs stannades två bilförare av polisen. Den ena stannades i samband med att bilföraren körde överhastighet. Ett snabbtest för droger visade positivt. Personen, som är född år 1975, misstänks för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och äventyrande av trafiksäkerheten.

Den andra personen som stannades i Roparnäs var en person född år 1985. Personen misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Personen saknade även körrätt att framföra en personbil.

I Vasa centrum stannade polisen en person född 1987 som körde en personbil i Vasa centrum på onsdag eftermiddag. Ett snabbtest för droger visade positivt. Bilföraren misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

I Gamla Vasa stannades en husbilsförare samma eftermiddag. Personen blåste 0,67 milligram per liter i polisens alkometer och misstänks för grovt rattfylleri.

På onsdagskvällen mötte polisen en förare av en personbil som hade krockat i två andra personbilar. Bilföraren blåste 2,7 promille i polisens alkometer och misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.