ISHOCKEY-VM Bronsmatch

• USA – Kanada 4–1 (0–0, 1–1, 3–0)
  • I: –.
  • II: 26.40 Chris Kreider (Dylan Larkin, Alex Debrincat) 1–0 pp, 38.06 Marc-Édouard Vlasic (Bo Horvat, Kyle Turris) 1–1.
  • III: 53.21 Nick Bonino (Patrick Kane) 2–1 pp, 57.45 Anders Lee (Charlie McAvoy) 3–1 tm, 58.18 Kreider 4–1 tm.
  • Mv: Keith Kinkaid USA 6+10+8=24, Curtis McElhinney Kanada 11+15+7=33.
  • Utv: USA 2x2=4 min, Kanada 7x2=14 min.
  • Publik: 12 111.

Efter en första period utan mål visade yttern Chris Kreider vilja när han satte 1–0 för USA i powerplay. Kreider pressade det kanadensiska försvaret, fick loss pucken och fintade bort kanadensiska målvakten Curtis McElhinney, som fått chansen i stället för Darcy Kuemper.

Kanadensiska lagkaptenen Connor McDavid var nära att kvittera, men Keith Kinkaid i USA:s mål satte stopp. Kvitteringen kom strax efter det när kanadensarna rullade upp ett nätt anfall som Marc-Édouard Vlasic avslutade. Målet var backens första i VM-turneringen.

Kring mitten av tredje perioden tog bägge lagen utvisningar. Och när kanadensiska yttern Ryan O'Reilly satt för en interference small det. Lagkaptenen Patrick Kane gick på avslut och centern Nick Bonino tog hand om returen och förde USA i ledning – första målet i Danmark även för Bonino.

Med 3.02 kvar plockade Kanada ut målvakten McElhinney. Då kunde yttern Anders Lee sätta 3–1 i tom bur. Kanadensarna fortsatte jaga utan målvakt, men det ledde enbart till att även Kreider satte pucken i öppet nät.