Donationen överräcktes av C2:s styrelseordförande Tuukka Turunen.

– Vasa yrkeshögskola är en kritisk resurs för regionens små och medelstora företag, där utexamineras kompetenta arbetstagare för företagen som vi företagare behöver för att upprätthålla affärsverksamheten och också utveckla den, säger Turunen i ett pressmeddelande.

Enligt Turunen behövs en kvalitativ yrkeshögskoleutbildning. Utan den skulle många arbetsplatser i företagen lämna utan en kompetent arbetstagare.

– Vi behöver kontinuerligt experter inom regionens företagsliv. I praktiken så möjliggör Vasa yrkeshögskola ett eget sjukhus i Vasa, exportföretagen inom energiklustret och många andra branschers verksamhet.

För att livskraften i regionen ska bevaras utmanar Turunen andra företagare i regionen att stöda den lokala yrkesutbildningen.

– Eftersom man gör nationella nedskärningar i utbildningssektorn kan vi med vår donation stöda regionens högskolor och trygga det lokala kunnandet, säger Turunen.

Vasa yrkeshögskolas medelinsamling inleddes i början av året och avslutas vid årsskiftet. Med donationerna understöds yrkeshögskolans verksamhet och mål.