Självmordsbombaren detonerade sin sprängladdning utanför guvernörens kontor i provinsen Nangarhar, beläget i östra Afghanistan. Ännu har ingen tagit på sig ansvaret för attentatet. I ett självmordsattentat som begicks under lördagen dödades 25 personer. Terrorgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig ansvaret för det dådet.

Söndagens självmordsattentat inträffade kort efter det att talibanerna i Afghanistan förklarat att de inte hade för avsikt att förlänga vapenvilan, utan i stället tänkte återuppta kampen mot regeringssidan.

De senaste dagarna har en vapenvila rått mellan talibanrörelsen och militären för att hedra slutet på den muslimska högtiden id al-fitr.

"Eldupphöret slutar i kväll och våra militära operationer återupptas. Vi har inga intentioner att förlänga eldupphöret, inshallah", skriver talibanernas talesperson Zabihullah Mujahid i ett meddelande till nyhetsbyrån AFP.

Beskedet kommer dagen efter att Afghanistans president Ashraf Ghani meddelat att regeringens vapenvila mot talibanerna skulle förlängas. Han bad då också talibanerna att göra detsamma.